WorldSupporter profile of Marchien Peskens
Image
Travel & Move: 
Ik ben op reis geweest naar Zuid- Oost asie, hier heb ik de verschillende culturen gezien en geprobeerd contact te zoeken.
Zo ben ik rond geleid door een vietnamees meisje die de gevolgen van de oorlog heeft laten zien en daar open over gepraat heeft.
Experience & Leisure: 
Ik heb Hockey training gegeven aan kinderen.
Learn & Develop: 
Ik heb vele stages gelopen maar de waardevolste voor mij is de stage bij de welzijnsorganisatie MeanderOmnium tijdens mijn opleiding Pedagogiek.
Hier heb ik een methode ontwikkeld voor kinderen om de woordenschat te vergroten.
Help & Change: 
2013 brengt mij meteen al een groot avontuur en uitdaging. Ik ga namelijk in februari mee met het project van stichting SamenScholen.
In Puerto Cabezas ga ik samen met het team de scholen langs die door de stichting de vorige jaren zijn gebouwd. Ik ga daar in gesprek met de leerkrachten om te kijken welke verbeteringen er gewenst zijn. Aan de hand van deze gesprekken kunnen we met het team een training ontwikkelen. Want naast een orkaanbestendig gebouw is het onderwijs wat gegeven wordt ook erg belangrijk. Om dit alles te bereiken vraag ik jullie om hulp. Door zo veel mogelijk geld op te halen kan het project ook dit jaar slagen. Want elke plank, stoel of schoolbord moet natuurlijk ergens vandaan komen. Om een indruk te geven van de projecten is hier een filmpje van vorige jaren. http://youtu.be/iaVY2oXWtCs Ik heb onwijs zin in dit avontuur!
Work & Initiate: 
Ik heb gewerkt voor een logeerweekend voor kinderen met ADHD en Autisme. Doordat de kinderen in het weekend bij ons waren konden ouders even opladen.
My Latest Activity
mee met de rage

Bedenk iets ludieks wat aan kan sluiten bij de hippe orginele standjes op festivals

al een jaar terug

Toen ik het mailtje van wereldsupporter kreeg dat ik al een jaar terug ben uit nicaragua begon ik even te zweten. Ik had het gevoel doet ik een jaar heb stil gestaan.  Dat is misschien ook wel de reden waarom ik niet zo veel heb geblogd. Ik had niet echt het idee dat ik vooruit ben gegaan in he...

brainstorm sessie

Samen met eefje heb ik gebrainstormt hoe wij op een originele/leuke manier geld kunnen ophalen voor nicaragua    

Workshops

http://www.stichtingsamenscholen.org/nl/home/373-vleuterweide-loopt-bijna-10000-bij-elkaar.html Ik heb de workshops voor de basisschool vleuterweide geholpen met bedenken, ontwikkelen en uitvoeren.   

Polaroid voor Stichting SamenScholen

https://www.facebook.com/goede.doel/photos/a.323957854318349.72937.241727925874676/727790877268376/?type=1&theater Op de laatste dag van de Nijmeegse 4daagse hebben we onze gekke kleren aan gedaan en de polaroid gepakt.  Hiermee hebben we 100 euro op gehaald!

Open huis

Terug in Nederland zoek ik naar dingen die ik kan doen voor de stichting. Ondertussen ben ik verhuist naar een huis met een enorme kelder. Toen Kristel zei dat ze weer een vrijwilligers bijeenkomst had heb ik direct aan mijn huisgenoten gevraagd of de bijeenkomst in de kelder mocht. De bijeenkomst i...

Image

De jenaplanwittevrouwen school heeft heel veel geld opgehaald voor Stichting SamenScholen. Op het zomerfeest heb ik daar lokale spullen verkocht. Het liep als een trein!

kano4kids

Stichting samenscholen heeft een funrace georganiseerd. Met onze boot hebben we 520 euro opgehaald voor de stichting. Het was een erg gezellige dag, varen, fietsen, bbqen en iedereen had geld opgehaald erg leuk!