World Supporter Magazine of JulitaBonita

Supporter

My latest World Supporter activities - My World Supporter CV - Notifications of new Content

Mini CV

Travel & Move: 
Ik ben Julia, geboren in Duitsland en wonend in NL. Na het behalen van mijn eindexamen in Tanger (Marokko), wilde ik er eerst graag een jaar tussenuit, vóór ik aan een studie begon.
Mijn zoekttocht op internet leidde me uiteindelijk naar European Voluntary Service (EVS): een programma voor jongeren, tussen de 18 en 30 jaar, die vrijwilligerswerk in een Europees land willen doen.
Experience & Leisure: 
EVS gaf mij naast het kennismaken met de Nederlandse cultuur en taal ook de kans om het samenleven met drie andere vrijwilligers uit verschillende Europese landen mee te maken.
Dit gaf mij inzicht in andere mentaliteiten, culturele verschillen en overeenkomsten. Zo ben ik meer betrokken geraakt bij Europa. Ik luister graag naar wereldmuziek en vind het een goed medium om kennis te maken met een ander cultuur en taal.
Learn & Develop: 
Ik heb in veel verschillende landen onderwijs genoten, o.a. de Amerikaanseschool in Tanger, Marokko, Engels onderwijs in Oxford, in Alicante (Spanje) en Nederland.
Ik heb een drieweekse cursus Spaans in de tweedgrootste stad van Guatemala, Quezaltenango gevolgd en daar ook veldwerk gedaan voor mn master Latin American & Caribbean Studies. Hiervoor ben ik ook 4 maanden in Buenos Aires geweest om onderzoek te doen naar identiteitsvorming. Als lid van de Studentenvereniging Ontwikkelingssamenwerking Leiden (SOL) heb ik deelgenomen aan uitjes naar non-profit organisa- ties, discussieronden, etc., hierdoor heb ik meer inzicht gekregen in de ontwikkelingssamenwerking in Nederland
Help & Change: 
EVS: Ik kreeg de kans om dit tien maanden lang in Nederland te gaan doen bij Stichting Titurel, een antroposofische woon- en werk-gemeenschap voor verstandelijk gehandicapte personen vanaf 18 jaar.
Het gebouw van de stichting maakte een sprookjesachtige indruk op mij, het leek wel een kasteeltje. Dit was gedurende tien maanden het thuis van vierentwintig bewoners, het personeel en vier EVS-vrijwilligers, waaronder ik. De andere meiden kwamen uit Frankrijk, Denemarken en Oostenrijk. Wij ondersteunden het per- soneel en de bewoners bij de dagelijks te verrichten werkzaamheden en activiteiten (tuineren, huishouden, maken van aardewerk en het vlechten van matten, hout bewerken, dieren verzorgen) en vergezelden de bewoners bij uitjes en leuke spelletjes. Ik heb veel geleerd over de omgang met verstandelijk gehandicapten, hoe ik mezelf kan redden in een nieuwe omgeving en het nemen van verantwoordelijkheid.
Work & Initiate: 
Algemeen bestuurslid bij The Dutch Ones, een stichting voor (ex-)EVS-vrijwilligers.
Verantwoordelijk voor subsidieaanvragen, het promoten van en het voorlichting geven over EVS, en het organiseren van diverse activiteiten om Europese vrijwilligers kennis te laten maken met Nederland, maar ook met elkaar.

Stories

Including Bundles, Magazines, Blogs, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Including Travel Tickets, Study Tickets, Events, Teaching Materials & Recipes

Supply & Demand

Including Supply and Demand of Manpower, Travel Gear & Study Materials

My Content

Find Content

Find Supporters