Image
WorldSupporter profile of Chanel
Image
Travel & Move: 
Ik ben 05-08-2013 tm 21-08-2013 naar Malawi geweest om vrijwilligerswerk te doen. Ik ben daar naar 3 projecten geweest: YODEP, Liyo en Chiyof. Dit was echt een geweldige ervaring voor mij!
Ik kijk er nog bijna elke dag op terug. Het land en de mensen daar zijn erg indrukwekkend op een positieve manier. Zeker voor herhaling vatbaar, ik zou graag terug willen! Bij YODEP heb ik een 'badkamer' gemaakt voor een oude vrouw, zij was aan het dementeren en werd buitengesloten door de communitie. Dit is iets wat wij haar konden schenken. Bij Liyo heb ik samen met andere mensen van het project een latrine verder uitgegraven en ik heb hier ook een middag met kinderen gespeeld. Bij Chiyof heb ik een oude vrouw haar kleren gewassen. Haar been zat in het gips en ze leefde in erg slechte omstandigheden. Die kleren zagen eruit alsof ze een jaar intensief gedragen zijn en nooit gewassen waren. Bij chiyof ging ik ook langs bij een man van over de 100. Hij vertelde tegen de projectleider in het Chichewa dat hij het geweldig vond dat wij langs zijn geweest. Hij haalde er fotos bij van eerdere vrijwilligers die langs zijn geweest en vroeg of wij ook een foto op wilde sturen. Dat ga ik ook met alle liefde doen. Komend jaar 09-08-2013 tm 24-08-2013 ga ik met Worldmapping naar Brazilië!
Experience & Leisure: 
Aangezien ik met Worldmapping naar Malawi ga, moet ik geld inzalemelen. Dat doe ik doormiddel van cakejes verkopen. Ik heb dat in een winkelcentrum en op school gedaan.
Ik vertel de mensen wat ik ga doen, waardoor zij mij willen sponseren en soms voor meer info naar de site gaan. Ik maak reclame voor worldmapping. Ik heb nu ook in de bouwhof in Zoetermeer gestaan. Ik heb hele leuke reacties gekregen. Hele mooie liedjes vind ik: Imagine - John Lennon On top of the world - Imagine Dragons Winn the world ft. Livingston - Till Brönner, Hugh Masekela
Learn & Develop: 
Op school hebben we elk jaar een goededoelendag. De onderbouw doet een sponserloop en in de bovenbouw levert ieder min. 5 euro in voor elk jaar een ander goed doel.
Dat levert natuurlijk aardig wat op! De school maakt ook reclame voor worldmapping. Elk jaar mogen de mensen van Worldmapping langskomen om hun verhaal te vertellen en mensen aan te moedigen ook mee te gaan.
Help & Change: 
Ik vind Tony Chocolonely en heel goed merk. Het is fairtrade chocolade met een hele goede smaak! Mijn chocolade cadeau met sinterklaas, waren vorig jaar allemaal van tony.
Bij mij in de beurt zit een wereldwinkel. Ik haar daar ook wel een iets. Het is een mooi idee dat de makers van de spullen die ik koop, er wel een eerlijke prijs voor hebben gekregen.
Work & Initiate: 
Ik heb in mijn zomervakantie dit jaar drie weken bij Cleanleasefortex gewerkt. Hier worden kleding, handdoeken, dekbedovertrekken enz. gewassen, gestreken, opgevouwen en klaargemaakt nog transport.
Cleanleasefortex is een duurzaam bedrijf. Zo worden bijvoorbeeld de verpakkingen van biologisch afbreekbaar materiaal gemaakt, zo weinig mogelijk chemicaliën en zepen gebruikt wij het wassen, water wordt hergebruikt en er wordt geïnvesteerd in het vergroenen van het wagenpark. Super allemaal! Op dit moment werk in bij de Dirk. Dirk onderneemt ook duurzaam. Het houdt zich bezig met recyclen, energiebeleid en heeft een groot aantal fairtrade producten. Ook biologisch eten komt steeds meer aan de aandacht.
My Latest Activity
Ontwikkelings'hulp'

Dit was een door mij geschreven beschouwing over ontwikkelingshulp. Er zullen vast een aantal fouten in zitten, naar het is een onderwerp om over na te denken! Ontwikkelingshulp wordt niet altijd meer als hulp gezien. Dit is omdat de negatieve aspecten nu ook aan het licht komen, zoals kinderen die ...

Aankomst in Brazilië

Vorig jaar maakte ik mijn eerste grote reis en hier ga ik mee door tot ik niet meer kan! Dat gevoel dat ik nu weer ergens anders heen mag en uberhaupt de reis er naar toe zijn al geweldig. We vertrokken namelijk op tijd met beide vliegtuigen, wat wil je nog meer?! De groep is ook heel gezellig! Rich...

Mad world - MH17

It's a very very mad world... Mijn minuut stilte was in de auto. Skyradio stond aan toen de klok vier uur sloeg. Ze zeiden dat het tijd was voor de minuut stilte en de muziek ging uit. Ik dacht aan de reizigers. De broers en de zusjes, dochters en zoons, vrienden en geliefden, hele gezinnen of mense...

Doneer iets kleins, doe iets groots

Een vriendin en reisgenoot van vorig jaar, Sarai Mock, heeft een nieuw project op gezet. 'Doneer iets kleins, doe iets groots'. Je kan daar geld doneren. Zij zoekt uit waar wat het meeste nodig is en zorgt dan dat het op deze plekken aankomt. 9 augustus ga ik naar Rio de Janeiro en daar kunnen ze he...

Image

Toen ik terug kwam uit Malawi, dacht ik niet zoals iedereen dacht. Volgens de verhalen zou ik in Malawi al een cultuurschok moeten krijgen, om vervolgens te beseffen dat wij maar nooit meer mogen zeuren over wat we hebben en vooral niet over wat we niet hebben.  Dat is niet helemaal hoe het bij...