WorldSupporter profile of carolinevanslobbe
Image
Travel & Move: 
In december 2012 en januari 2013Ik ging ik zes weken naar India, waarvan ik er vier vrijwilligerswerk deed in Delhi.
Daarna heb ik twee weken rondgereisd en journalistieke verhalen gemaakt over leven en mensen op het platteland van India, naast genieten van mijn vakantie. Op de laaste dag van mijn India-avontuur ben ik de sloppenwijken van Delhi in gegaan, onder begeleiding weliswaar. Dit was het indrukwekkendste, de enorme troep en chaos waarin mensen toch (ogenschijnlijk) vrolijk leven. In juli en augustus 2013 heb ik een reis naar Zuid-Amerika gemaakt, waar ik heb genoten van de rijke cultuur en natuur van Noord-Argentinië, Bolivia en een klein deel van Peru. Wat een bijzondere ervaring weer!
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd ben ik hier minder mee bezig, het is vaak studie-gerelateerd. Al let ik in de supermarkt wel op of de producten duurzaam zijn.
Wel heb ik ooit meegedaan aan een sponsorloop voor de Roparun, via mijn atletiekvereniging.
Learn & Develop: 
Voor mijn middelbare school (2006) organiseerde ik eens een benefietavond waarvan de opbrengst gegeven werd aan een goed doel dat scholen bouwt in Burkina Faso.
Een aantal leerlingen gingen naar dat land toe en hen hebben we zo ook gesteund. Verder heb ik tijdens mijn minor Global Development Issues veel cases gezien over ontwikkelingslanden m.b.t. voeding, duurzaamheid, aids/HIV, conflicten en politiek. Ik heb een paar weken geleden met mijn studiegroupje een 'duurzaam diner' georganiseerd met fair trade, streek- en seizoensproducten en biologische producten. De bedoeling was om vrienden en familie bewust te maken van de mogelijkheden om duurzaam met voedsel om te gaan. Tijdens mijn hoofdstudie Journalistiek ben ik ook graag bezig met het schrijven of filmen van verhalen over ontwikkelingsvraagstukken of conflictgebieden.
Help & Change: 
In New Delhi ga ik vier weken vrijwilligerswerk doen bij de Society for Promotion of Women and Children.
Deze NGO helpt achtergestelde vrouwen en meisjes in Delhi om hun eigen leven op te bouwen en een plekje in de samenleving te krijgen. Dat wordt gedaan via Engelse les of alfabetiseringscursussen en het aanleren van vaardigheden waarmee vrouwen hun eigen inkomen kunnen genereren. Ik kan dus met mijn Lonely Planet vertaalboekje voor een klas vol Hindi-sprekende dames komen te staan. Of ik kom in het naaiatelier terecht. Of ik ga kaarsen maken. Ik ben benieuwd!
Work & Initiate: 
Ik werk niet, buiten wat losse freelance klussen om.
My Favorite Content

Nothing found.

My Latest Activity
Terugblik op Incredible India

India, het land van de Taj Mahal, olifanten en heilige koeien, Hindoeïsme, sari’s, drukte en stank, kleurige tempels, het kastensysteem en van economische bloei én armoede. In december 2012 vertrok ik voor zes weken naar dit bijzondere subcontinent, als onderdeel van de minor Globa...

Aftellen en afstrepen

Het op één na laatste actiepuntje voor mijn reis naar India is afgestreept; een backpack kopen. Beetje last-minute, maar ach, dat zijn jullie van mij en ben ik van mezelf gewend. Over vier dagen vertrek ik voor zes weken naar het land van de drukte en de stank, olifanten en heilige koe...