Aftellen en afstrepen

Het op één na laatste actiepuntje voor mijn reis naar India is afgestreept; een backpack kopen. Beetje last-minute, maar ach, dat zijn jullie van mij en ben ik van mezelf gewend. Over vier dagen vertrek ik voor zes weken naar het land van de drukte en de stank, olifanten en heilige koeien, Hindoes en Moslims en van economische bloei én armoede. Vier weken Delhi, twee weken reizen.

Het grootste deel van mijn avontuur staat in het teken van vrijwilligerswerk. Als onderdeel van de minor Global Development Issues loop ik stage bij een ontwikkelingsproject, SPOWAC (Society for Promotion of Women And Children). Deze NGO helpt achtergestelde vrouwen en meisjes in Delhi om hun eigen leven op te bouwen en een plekje in de samenleving te krijgen. Dat wordt gedaan via Engelse les of alfabetiseringscursussen en het aanleren van vaardigheden waarmee vrouwen hun eigen inkomen kunnen genereren. Ik kan dus met mijn Lonely Planet vertaalboekje voor een klas vol Hindi-sprekende dames komen te staan. Of ik kom in het naaiatelier terecht. Of ik ga kaarsen maken. Ik ben benieuwd!

Wat me het meest interessant lijkt, zijn de verhalen over de cultuur en leefgewoonten van mensen die ik tegenkom; gastouders, projectbegeleiders, cliënten, medevrijwilligers, reizigers, noem maar op. De vrouwen die in het centrum komen, zijn vaak misbruikt of mishandeld, of wonen in sloppenwijken. Hopelijk kan ik ondanks de waarschijnlijk lastige communicatie toch wat van hun verhalen te horen krijgen. Verder hoop ik dat ik mijn journalistieke portfolio goed kan vullen. Pen en papier, camera en statief, het ligt al klaar. Op deze blog, mijn laatste actiepuntje, zal ik jullie uiteraard op de hoogte houden en wat van mijn artikelen of filmpjes posten.

Nu eerst nog even wat tentamens binnen tikken (hopelijk) en dan kan mijn reis beginnen!

Content categories
More contributions of WorldSupporter author: carolinevanslobbe
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]