Title: The World Walk - Met je hond de wereld rond
The World Walk - Met je hond de wereld rond

Met je hond over zeven continenten wandelen, op een reis rond de wereld. Voor de meesten klinkt dat als een goed boek, maar voor de Amerikaanse Tom Turcich is het zijn realiteit. Tom is inmiddels zo'n 5 jaar onderweg samen met zijn hond Savannah, en zijn reis begon oorspronkelijk in New Jersey waar hij vandaan komt. Vandaar is hij naar het uiterst zuidelijke puntje van Zuid-Amerika gewandeld, waarna hij op een boot naar Antartica stapte. Vervolgens vloog hij naar Denemarken van waaruit hij Europa en Noord-Afrika bewandelde. Na een noodzakelijke covid-gerelateerde quarantaine in Azerbeidzjan is hij inmiddels weer en route in Centraal-Azië.

Toen Tom 17 was stierf zijn goede vriend, wat hem deed beseffen dat het leven zomaar kan eindigen. Dat besef heeft hem diep gevormd waardoor hij zo'n 10 jaar later aan zijn wereldreis begon. Hij leeft van een paar dollar per dag en hij kampeert voornamelijk; alleen wanneer het erg goedkoop of noodzakelijk is verblijft hij in een hotel. Voor Tom is wandelen een goede manier van meditatie en na een paar maanden wandelen ervaarde hij een grote helderheid in zijn gedachten.

Momenteel moet Tom nog zo'n twee jaar lopen door Centraal-Azië, Australie en terug door de Verenigde Staten naar huis. De grootste les die hij geleerd heeft van zijn enorme wereldreis? Mensen zijn overal hetzelfde, alleen de omgeving verandert.

Leer meer over Tom en Savannah via het filmpje, en volg hem op Instagram @theworldwalk.

 

Media of IrisdeJager
Content categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]