Photo
Title: De eerste indrukken na mijn reis.
De eerste indrukken na mijn reis.

De eerste indrukken na mijn reis.

Media of lisankluiver
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
De eerste indrukken na mijn reis.

De eerste indrukken na mijn reis.

Ik ben nu bijna een maand terug in Nederland. Ik heb de eerste twee weken echt moeten wennen. In de 16 dagen dat ik in Uganda zat, was je eigenlijk helemaal afgesloten van de buitenwereld. Je leefde helemaal in het hier en nu, zonder verplichtingen. Eenmaal terug in Nederland had je je oude vertrouwde leventje weer terug met de verplichtingen. De stres, choas en alle dingen die op de planning staan. Dit was wel erg wennen. Maar je komt zo langzamerhand terug in je oude ritme.

Ik merk dat ik best wel bewust ben geworden van hoe goed wij het hier in westen hebben. En dat het daar toch eventjes anders is. Wij doen hier in Nederland heel makkelijk met water. Omdat het gewoon uit de kraan komt en maar blijft stromen.

En in Uganda is dat heel anders, daar moeten kinderen vaak kilometers lopen om bij een waterpunt water te halen voor het hele gezin... En dan is natuurlijk niet 5 liter, nee gewoon 4 kannen van 20L dat draagt een kindje van misschien 10 jaar oud. Indrukwekkend..

De producten die daar gemaakt worden, komt allemaal of bijna allemaal rechtstreeks uit de natuur. Bijvoorbeeld de huizen, van hout en zelfgemaakte klei, het fruit, de bonen.. De smaak van het eten is veel intenser, heerlijk!
 

Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]