Week 2 alweer bijna voorbij!

Het internetcafé in Zomba, 8 augustus 2013,

Wauw, alweer bijna een week voorbij.

Vandaag begon de dag echt een beetje apart. We zouden eigenlijk vrij zijn vandaag, maar toen ik vanochtend opstond, kwam de huismoeder naar mij toe om te vertellen dat we toch naar het project moesten, omdat door de stand van de maan er vandaag nog geen suikerfeest was. Dus heel snel hebben we ontbeten en zijn we toch naar het project gegaan.

Vanochtend was er children corner met zingen, dansen en Engelse les. Super leuk! Alle liedjes en dansjes leer ik al steeds beter. Sommige kinderen weten al goed wie ik ben, als ze me zien hoor ik Mieke booo!

Verder hebben we deze week best veel gedaan!
Tijdens huisbezoeken bij oude mensen hebben we brillen uitgedeeld. Het is onbeschrijfelijk om te zien, hoe blij deze mensen met die bril waren. Een mevrouw wist eerst nog niet eens wat een bril was.

We hebben voetbalgoals geregeld voor Chayof. De oude waren van hout en helemaal verrot. Nu staan er stalen voetbalgoals. Het voetbalteam en de community waren er ontzettend blij mee! Helaas verloor het voetbalteam de wedstrijd die dag wel…
In Zomba hebben we gisteren ook nog naar een voetbalwedstrijd van Chayof gekeken. Het was echt heel spannend. Eerst stonden ze 2-0 voor, maar helaas pindakaas speelden ze toch met 3-3 gelijk.

We hebben gisteren ook het nieuwe schooltje en de office van Chayof 3 helemaal wit geverfd. Mijn lengte kwam goed van pas, voor alle hoge stukjes werd ik erbij geroepen. We hebben hard gewerkt en in ongeveer 1,5 uur was alles helemaal wit! Ik zat wel helemaal onder de verf, maar dat vond ik niet erg. De volgende keer als we daar zijn, mogen we leuke plaatjes op de muren gaan schilderen. Daar heb ik al heel veel zin in!
Verder hebben we nog zoveel meer gedaan, maar het is teveel om nu op te noemen.
Morgen vertrek ik naar Mount Mulanje en slaap daar aan de voet van de berg. Zaterdag gaan we mount mulanje beklimmen. Ik ben erg benieuwd naar de zware tocht.

Na het weekend mogen we de kuikens halen voor de zoo van Chayof 2. Eerst moeten we het hok nog wel gaan schoonmaken. De medicijnen voor de kuikens zijn al bijna geregeld. Zo voorkomen we dat de kuikens dood gaan.

Volgende week mogen we ook aanwezig zijn bij een HIV-groep. Ik ben erg benieuwd hoe dit zal gaan. Er zijn rond de 30 mensen met HIV hier in de buurt waarvan ze het weten, inclusief een heel klein jongetje. Toen Ik dat hoorde schrok ik wel enorm. Waarschijnlijk zijn er nog wel meer, maar veel mensen schamen zich ervoor.

Woensdag is de vrijwilligers dag. Dan mogen wij gaan kijken bij de andere projecten van Be More in Malawi en kunnen we bloed doneren in het Sint Lukes Hostel. Ik ga mijn naalden angst overwinnen en dat doen! Er is hier namelijk een flink te kort aan bloed en ik kan deze mensen hier dus op een heel simpele manier helpen. Ik word al zenuwachtig als ik eraan denk, maar het zal vast wel goed komen.

Verder ben ik benieuwd naar alles wat nog komen gaat! Ben al bijna op de helft van mijn tijd hier, het gaat zo snel!
Ik ga nu genieten van mijn weekend en me voorbereiden op de klim van mount Mulanje!

Veel liefs, Annemieke

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Oh haha, brillen! Wat slim.

Oh haha, brillen! Wat slim. Als ik aan doneren denk, denk ik altijd meteen aan kleren. Maar met brillen zijn ze daar natuurlijk ook heel erg blij. Leuk verhaal bedankt voor het delen!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of annemiekevaneijk
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
12 1
Selected Categories