Gelddonatie aan de Kennedy stichting in Suriname

Samen met mijn vader hebben we ons actief ingezet om geld in te zamelen voor de kinderen van de Kennedy Stichting in Suriname.

De Kennedy Stichting is zowel een school als een internaat voor doven- en slechthorenden kinderen. De school is verdeeld in kleuteronderwijs, basisonderwijs en het uitgebreid doven- en slechthorenden onderwijs. Het internaat is oorspronkelijk opgezet voor kinderen die ver weg wonen. Inmiddels biedt het ook opvang aan kinderen van ouders die moeite hebben met de opvoeding en aan kinderen uit gezinnen met sociale problemen. Het internaat kan 48 kinderen opvangen. De leeftijden op het internaat variëren van vier tot negentien jaar. De kinderen op het internaat gaan allemaal naar de Kennedyschool, wat onderdeel is van de Kennedy Stichting. ( www.kennedystichting.sr)

Op het terrein van de Kennedy stichting bevindt zich een speeltuin, die verroest is en gevaarlijk is voor de kinderen. De Kennedy stichting gaat deze speeltuin verwijderen en een nieuwe plaatsen.

Met het geld dat we ingezameld hebben, hebben we een professionele trampoline met vangnet gekocht. Het is namelijk zo dat de goedkopere trampolines snel kapot zullen gaan door het klimaat in Suriname. En we willen natuurlijk wel iets geven waar de kinderen voor een langere tijd plezier van kunnen hebben. Daarnaast is veiligheid heel erg belangrijk, vandaar de keuze voor een professionele trampoline met vangnet.

De trampoline is van Nederland naar Suriname verscheept en afgeleverd bij mij thuis. De kennedy stichting heeft een eigen busje en heeft toen de trampoline opgehaald. Een aantal jongens van de Kennedy stichting hebben de trampoline in elkaar gezet. De trampoline zal het eerste onderdeel worden van de nieuwe speeltuin, die in oktober klaar zal zijn. De stichting en de kinderen zijn ontzettend blij met deze donatie!

Contributions, Comments & Kudos

Super leuk! Als ik aan

Super leuk! Als ik aan donaties denk, denk ik altijd aan kleren enz. Maar een trampoline is een geweldig idee! Leuk verhaaltje, bedankt voor het delen!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.