Een bijzondere week..

Hallo allemaal!

Het is weer tijd voor een update! Gister ben ik, na een ochtend in het weeshuis, naar Walewale gegaan om hier van mijn ingezamelde geld spullen voor het weeshuis te kopen. Het was nog een hele zoektocht om alles te kopen wat ik graag wilde kopen, maar het is gelukt! Dinsdag neem ik de spulletjes mee naar het weeshuis, op de dag van mijn afscheid!
In het weeshuis wonen 49 kinderen. Het resultaat van een middag shoppen:

94 handdoeken (nog 4 erbij zoeken en dan heeft elk kindje 2 handdoeken)
49 tandenborstels
40 tubes tandpasta
40 blokken zeep
10 flessen camel (bacteriedodend middel om door het water te gooien.voor het wassen)
En ten slotte een enorme zak met rijst.
Ook heb ik er nog stickers bijgekocht, om op elke tandenborstel een naam te zetten.
Ik ben superbenieuwd naar de reacties van de kindjes! Ik ben in ieder geval al superblij dat ik dit voor ze heb kunnen kopen, dankzij jullie!

De afgelopen week ben ik in het weeshuis bezig gegaan met topografie. Dankzij Afke had ik een grote wereldkaart meegenomen. Met de oudere kinderen heb ik de afgelopen week hard geoefend. Aan het einde van de week kenden ze alle continenten, alle 'grote landen', Ghana en de buurlanden van Ghana. Super!

Woensdag heb ik alle kleertjes.van de kinderen gewassen. Het was een heel karwei om met een blok zeep en een teiltje water zulke vlekken er uit te halen. En dan nog de gaten in de kleren! Uitgescheurde broeken, shirts, jurkjes, maar toch moet het nog gedragen worden.

De plannen voor het weekend zijn een beetje gewijzigd; door wat problemen met het regelen van de bus en hotel vertrekken we nu vannacht om 5 uur met een afgehuurde trotro naar het national park! Maandagmiddag gaan we weer terug. Het is ongeveer 8 uren rijden naar het national park. Ik kijk er ontzettend naar uit!

Vanochtend ben ik met het Belgische gezin meegeweest naar hun weeshuis. Het weeshuis leek erg op mijn weeshuis, 2 kleine kamertjes om in te slapen en verder niks. We hebben spelletjes met ze gespeeld, geschminkt en nageltjes gelakt. Wat waren ze blij! Echt heel leuk om te zien hoe het er in een ander weeshuis aan toe gaat.

Tot de volgende keer!
Liefs, Nynke

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Nynke Bunskoeke
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories