28 juli 2014 - alweer een jaar geleden

28 juli 2014 – een jaar nadat ik naar Ghana vertrok

Ik herinner me het nog alsof het gister was. Daar ging ik dan, met mijn ouders en zus naar Schiphol met al mijn bagage. Het kriebelde in mijn buik, wat was ik blij dat het eindelijk zover was! Ik had er een jaar voor gespaard. Dit was de dag dat ik eindelijk aan mijn reis mocht beginnen! Tijdens het afscheid op Schiphol kon ik alleen maar blij zijn, terwijl mijn ouders en zus alleen maar konden huilen. Een geweldig avontuur beleefde ik in Ghana. Met soms ook moeilijke momenten, bijvoorbeeld het beleven van de cultuurshock in mijn eentje, omdat er geen andere vrijwilligers waren, kijk ik terug op een hele leerzame en leuke tijd. En nu, is het alweer een jaar geleden.

Als ik naar het nieuws kijk en ik zie dingen voorbijkomen over armoede of andere problemen in ontwikkelingslanden, kijk ik hier totaal anders naar dan een jaar geleden. Omdat ik het van dichtbij heb meegemaakt, heb ik er een beter beeld van en begint het meteen weer te kriebelen om iets te kunnen betekenen voor de wereld.

Twee weken geleden ging ik met twee vriendinnen op feestvakantie naar Mallorca. Ik had vorig jaar graag ook al met ze meegewild, maar had toen naast mijn reis naar Ghana geen geld meer. Wat een heerlijke vakantie; zon zee en strand! Een totaal andere vakantie dan vorig jaar. Toch dacht ik tijdens de vakantie vaak terug aan Ghana. Ik die zit te genieten van de luxe in Spanje, terwijl de weeskindjes misschien wel zonder eten zitten.  Wanneer ik terug kom ben ik er zeker van. Volgend jaar wil ik – als het even kan- weer genieten van zon zee en strand, maar daarnaast ook weer gaan sparen om terug te kunnen gaan naar Ghana. Ik heb net een nieuw bijbaantje, dus sparen moet gaan lukken. Misschien dit keer met iemand samen?  Misschien dit keer in een ziekenhuis, omdat dit nu kan door mijn opleiding? In ieder geval ook even terug naar het weeshuis. Ghana 2015, here I come!

Image
Follow the author: Nynke Bunskoeke
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]