Tips voor aankomende vrijwilligers!

Hoi allemaal!

Een jaar geleden ben ik voor drie weken naar Ghana vertrokken om daar in mijn eentje vrijwilligerswerk te gaan doen in een weeshuis in het noorden van Ghana. Ik kijk terug op een superleuke en leerzame tijd! Voor mijn reis heb ik een aantal voorbereidingen gedaan. Ik zal er een aantal voor jullie opsommen!

De meest voor de hand liggende, maar misschien wel de allerbelangrijkste tip voor je vrijwilligerswerk; GENIET! geniet van alle momenten tijdens je reis, het is zo voorbij! Bij thuiskomst zul je het waarschijnlijk pas gaan beseffen hoeveel je hebt meegemaakt tijdens je reis.

 

- Schrijf een blog, tijdens, maar ook zeker voor je reis! Hierdoor kun je je omgeving betrekken bij je vrijwilligerswerk. Ook kun je hiermee je acties en fondsenwerving bekendheid geven. 

- Volg een vrijwilligerswerk training voor je reis. Dit helpt je met de cultuurshock, hoe je moet omgaan met bepaalde dingen die je meemaakt en nog veel meer! Zowel de stichting Muses als Wereldsupporter bieden trainingen aan. Beide zijn heel leerzaam en zeer belangrijk voor je reis.

- Organiseer acties en doe aan fondsenwerving! Je reis is waarschijnlijk al erg duur; vliegticket, visum, vaccinaties, voor alle kosten die je maakt moet je waarschijnlijk al flink sparen. Het is leuk als je ook nog iets voor je project kan betekenen. Betrek je omgeving bij je acties door dit te delen via facebook, je blog, etc.!

 

- Begin op tijd met alle voorbereidingen, zoals het aanvragen van een visum, het halen van je vaccinaties, zoeken van goede tassen (de reiskringloop van wereldsupporter is hierbij erg handig!)

 

- Begin klein, je wilt natuurlijk iedereen helpen, maar dit is een onmogelijke taak. Begin met je project en vergeet niet dat je al super veel betekent met je aanwezigheid! 

 

Met deze tips ben jij vast en zeker klaar om volop te gaan genieten tijdens je reis!

Heel veel succes maar vooral; plezier gewenst!

Als je wilt kijken hoe ik mijn blog heb gemaakt, neem dan een kijkje op; nynkenaarghana.reismee.nl! 

Follow the author: Nynke Bunskoeke
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]