HonderdProcentHeerlen.

Hey!

Ik ben alweer even terug in Nederland maar heb nog steeds heimwee naar de geweldige tijd in Zuid-Afrika. In het begin had ik dan ook best veel moeite om hier weer te wennen maar nu ben ik terug in mijn 'normale' ritme. Toch mis ik het wel nog steeds om gewoon dagelijks bezig te zijn met het helpen van mensen.

Nu heb ik net mijn eerste schoolweek als eerstejaars HBO verpleegkundige student achter de rug en ook mijn introductie.
Bij de introductie kregen we de opdracht om een ruiltocht te houden. Na een aantal keer geruild te hebben liepen we een winkel genaamd HonderdProcentHeerlen binnen.
Dit was een apart winkeltje. Uiteindelijk na een goed praatje wilde de winkelmedewerkster ons T-shirt ruilen tegen een handgemaakte traditionele 'praatstok'. Deze 'Stok' werd vroeger in de tijd van de indianen gebruikt. Degene die aan het woord was had deze stok en was ook de enige die mocht spreken. De rest moest luisteren en respect tonen. Wanneer iemand anders iets wilde zeggen moest deze persoon eerst om de stok vragen en wachten tot de ander was uitgepraat.
Dit vond de hele groep goed genoeg en we hebben de stok gehouden (en we nemen hem elk 'mentoruur' mee).

Na het verhaal over de stok vertelde ze ook nog iets over HonderdProcentHeerlen zelf. En dat verhaal deed me toch wel aan de projecten in Zuid-Afrika denken. HonderdProcentHeerlen is een initiatief van vrijwilligers om kansarme jongeren in Nederland een kans te geven. Alle spullen die in de winkel lagen waren handgemaakt door deze jongeren. De jongeren die daar 'werken' hebben veel meegemaakt in hun leven en door bij HonderdProcentHeerlen te 'werken' kunnen ze de draad weer een beetje oppakken.
Dit vond ik toch wel een heel bijzonder initiatief en daarom schrijf ik er ook een blog bericht over!
[httpspublic://blog/187869_198966996863449_1987577275_n_0.jpgwww.facebook.com/HonderdprocentHeerlen]

Groetjes, Renee

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Die ruiltochten zijn best

Die ruiltochten zijn best leuk. Heb ik ook een hele tijd terug een keer gedaan. Ja om terug te komen in het 'normale' Nederlandse ritme valt vaak vlink tegen. Alsof je in een hele andere wereld stapt. Leuk om te horen dat je iets tegenkwam dat je aan Afrika deed denken.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Renee_Vercoulen17
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
5 1
Selected Categories