Mijn acties en tips!

Als wereldsupporter help je andere wereldsupporters door het delen en verspreiden van jou acties en tips!

Om mijn reis te kunnen realiseren heb ik natuurlijk ook geld op moeten halen.
Ik ben door mijn reisorganisatie Worldmapping aangemeld bij Wereldsupporter.
Van wereldsupporter kan ik een vergoeding krijgen als ik vooraf, tijdens en na mijn verblijf in het buitenland dingen doe.
Een onderdeel hiervan is het vertellen over mijn acties en het geven van tips hierover om zo andere nieuwe wereldsupporters te helpen.

 • Wereldsupporter
  Zoals ik al zei ben ik dus aangemeld als Wereldsupporter, voor vertrek krijg je een presentatie en uitleg over wat je precies moet doen. Dit zijn allerlei verschillende kleine dingen, van het bijhouden wat je hebt gedaan, een lied opnemen op je reis of het wereldsupporter gevoel uitbeelden.
  Als je al deze dingen doet, kun je hiervoor een vergoeding krijgen. Dit hangt af van hoe goed je met je activiteiten anderen bereikt en hoe je dit bijhoudt in je wereldsupporter profiel. De vergoeding hangt af van je activiteiten en betrokkenheid, maar kan oplopen tot 600 euro en is dus zeker de moeite waard!

 • Familie/vrienden/kennissen
  Vaak is het zo dat als je aan de mensen om je heen verteld wat je gaat doen, de meesten erg enthousiast zijn en je zullen helpen. Ik heb mijn familie/vrienden/kennissen gemaild of een kaartje gestuurd met hierop wat uitleg, tijdens mijn reis heb ik een blog bijgehouden zodat ze me konden volgen en ik ga nu na mijn reis nog een borrel organiseren om ze te laten zien en te vertellen wat ik heb gedaan en heb meegemaakt. Dit leverde voor mij al zo’n 1000 euro op!

 • Helpen op school
  Samen met de andere reizigers hebben we drie acties op school gevoerd.
  Tijdens de musical avond hebben we voor een deel van de catering gezorgd, zelf cakejes gebakken en die daar verkocht. Vaak zijn supermarkten welwillend om je het bakmateriaal te sponsoren (eieren, cakemix etc.), in ruil voor een klein bordje naast je verkoop waarop staat dat dit mede mogelijk is gemaakt door de AH bv.
  Verder hebben we kaartjes vanuit Malawi verkocht. Voor vijf euro p.s konden de mensen een kaartje kopen wat wij samen met de kinderen daar hebben gemaakt en op zullen sturen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een namenlijst maken en rondvragen of er geinteresseerde zijn, wat vaak het geval is! Leraren, ander schoolpersoneel, maar ook ouders die rondlopen op zo’n avond of gewoon langs de huizen gaan levert ook snel heel wat geld op!
  Als laatste hebben we op de open dag opnieuw met gebak gestaan, aangezien dit op de musicalavond zo’n succes was (meer dan 500 euro). Stem wel van te voren even met de school af of er ook nog anderen zijn die een actie opzetten en iets verkopen, anders kan het zo zijn dat je veel potentiele klanten mist!

 • Flessenactie basisschool
  Ik heb samen met een vriendin een flessenactie gedaan op een basisschool. Na overleg met de leraren, zijn we daar een ochtend langs geweest. We hebben in alle klassen een kleine presentatie gehouden over Malawi, onze werkzaamheden en de actie. Op deze manier worden de kinderen heel enthousiast. We hebben in alle klassen posters opgehangen en brief meegegeven voor thuis, zodat ook de ouders weten wat de bedoeling is. Een week later kom je de eerste lading ophalen en als de kinderen je gezicht dan weer even zien zijn ze vaak weer enthousiast om nog meer hun best te doen. De week daarna zijn wij de laatste keer spullen op gaan halen! Na onze reis gaan we nog een keer langs om te vertellen wat we hebben gedaan, te laten zien hoe het daar was en ze te bedanken!
  TIP: Vraag niet alleen om lege flessen, maar ook het statiegeldbonnetje of het losgeld!

Ik ben nu bezig met de onderdelen van wereldsupporter die ik tijdens en na mijn reis zal moeten vervullen, deze zal ik binnenkort plaatsen!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of sophiebaltus
Content
Access level of this page
 • Public
 • WorldSupporters only
 • JoHo members
 • Private
Statistics
1
Selected Categories