Back in town

Hallo allemaal!

Inmiddels ben ik weer terug op de Nederlandse bodem.. Wauw wat was Sri Lanka gaaf! 6 weekjes ben ik op pad geweest om de Sri Lankaanse cultuur van dichtbij mee te maken, de meest bijzondere plekken van het land te aanschouwen en bijzondere gesprekken met bijzondere mensen te voeren. Het vrijwilligerswerk was bijzonder om te doen en ik heb er veel van geleerd.

Ik ben bij veel verschillende projecten geweest om vrijwilligerswerk te doen. Onder andere een project voor gehandicapten, een schildpaddenproject, een pre-school, een baby project en ik heb Engelse les gegeven aan monniken in een tempel. Voor monniken is wijsheid erg belangrijk en ze zijn dan ook erg fanatiek en willen echt iets leren. Dit maakt het nog leuker om ze les te geven. Het project voor gehandicapten was aan het begin heftig maar het was fantastisch en dankbaar werk om te doen. Bij het schildpaddenproject moesten we de schildpadden schoonmaken, voeren en verzorgen en moesten we de watertanks schoonmaken en verversen.
Bij de pre-school hebben we de kinderen op een spelende manier kennis laten maken met de Engelse taal. Het project voor (wees)baby's was natuurlijk erg schattig. Wat we daar deden was het verschonen van luiers en het voeden van de baby's en natuurlijk datgene geven wat ze écht nodig hebben: aandacht.

In mijn vrije tijd heb ik veel van het mooie en veelzijdige Sri Lanka gezien. Ik heb onder andere de prachtige Adams Peak beklommen, ben op safari geweest in het Uda Walawe National Park, heb het bekende kustplaatsje Galle bezocht, heb van het prachtige uitzicht bij Worlds End genoten en heb de prachtige oude tempels in Polonaruwa gezien. Dit zijn slechts een paar hoogtepunten van een prachtige reis die ik gemaakt heb. Het was fantastisch!

Ik heb me inmiddels ook aangemeld voor de terugkomdag van stichting Muses in Amsterdam. Bij deze terugkomdag kun je je ervaringen delen met andere vrijwilligers en word er aandacht besteed aan punten als 'hoe presenteer ik mijzelf en mijn buitenlandervaringen' en 'hoe implementeer ik mijn ontdekte kwaliteiten op mijn CV'. 5 oktober, ik heb er zin in en ben erg benieuwd!

Follow the author: Dieske
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Dieske
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]