Image
WorldSupporter Magazine of Dieske
Image
Travel & Move: 
Mijn mooiste ervaring in het buitenland is natuurlijk die in Malawi.
Maar ook mijn vakantie in Griekenland heeft impact op me gemaakt, nadat we het binnenland in zijn gegaan en ook armoede hebben aangetroffen. Daarnaast ben ik vorig jaar in Barcelona geweest voor een uitwisselingsproject en is mijn uitwisselingsstudent dit jaar in Nederland geweest. Al met al is dat ook een leerzame ervaring waarmee je ook te maken krijgt met andere culturen, mensen, waarden en normen. 5 juli tot en met 12 augustus 2013 ben ik in Sri Lanka geweest om vrijwilligerswerk te doen. Ik heb hier onder andere bij een schildpaddenproject en een project met gehandicapten gewerkt. Daarnaast heb ik Engelse les gegeven aan monniken en meegeholpen bij een preschool. Een prachtige en leerzame ervaring!
Experience & Leisure: 
Ik ben actief lezer van verschillende magazines die betrekking hebben op wereldbijdrages, zoals het One World magazine en natuurlijk heb ik abbonnement op het magazine van Wereldsupporter.
Verder heb ik een passie voor muziek waarbij verhalen achter zitten. Daarnaast steun ik meerdere goede doelen en maak ik regelmatig gebruik van Fair Trade producten, van bananen tot thee en hagelslag tot kiwi's. Verder heb ik niet alleen een zwak voor het welzijn voor mensen, maar ook voor dieren. Thuis hebben wij een boerderij met biologische varkens die op meerdere manieren vlakken duurzaam is.
Learn & Develop: 
In de 2e klas van mijn middelbare school deed ik mee aan een lessenmarathon, waarbij we een nacht op school zaten om verschillende workshops over o.a.
ontwikkelingshulp bij te wonen en wakker te blijven voor het goede doel. Nu ik terug ben uit Afrika en heel wat ervaringen rijker ben, wil ik onder andere op mijn eigen school, mijn oude basisschool en in de kerk presentaties geven over mijn reis. Op deze manier hoop ik andere mensen ook te inspireren. Daarnaast ben ik vaak in de media te vinden en breng ik de onderwerpen dus ook op een andere manier aan het licht.
Help & Change: 
Op de basisschool heb ik meegedaan aan een sponsorloop voor een meisje met kanker, wiens familie geen geld had voor de nodige operatie.
Hier heb ik door actief mee te doen met de sponsorloop zo'n €300 opgehaald. Nu ik op de middelbare school zit, schrijf ik stukjes voor verschillende bladen met mijn ervaringen tijdens de voorbereidingen voor mijn reis die ik 21 juli t/m 6 augustus in Malawi ga maken. Ook heb ik meerdere acties georganiseerd, onder andere het verkopen van knakworstjes op mijn middelbare school, het verkopen van armbandjes uit Uganda en het verkopen van cake in de plaatselijke voetbalkantine, waarmee ik in totaal ruim €3300 voor Malawi heb opgehaald! Het ontmoeten en iets betekenen voor andere mensen, gesprekken met wildvreemden aan gaan en dingen van verschillende kanten bekijken zijn slechts een paar eigenschappen die op dit vlak bij mij passen. Sinds 7 augustus ben ik weer terug uit Malawi, waar ik vrijwilligerswerk heb verricht.
Work & Initiate: 
Sinds februari sta ik ingeschreven als vrijwilliger bij Worldmapping, een organisatie die uitdagende expedities voor jongeren organiseert.
21 juli t/m 6 augustus ben ik in Malawi geweest om daar vrijwilligerswerk te doen. Momenteel zit ik nog op de middelbare school dus ik kan nog alle kanten op met mijn vervolgstudie. Wel heb ik een aantal bijbaantjes, zo sta werk in de plaatselijke voetbalkantine. Toen ik geld inzamelde voor mijn expeditie heb ik hier handig gebruik van gemaakt en tijdens mijn werk cake verkocht wat naar mijn project ging. Ook heb ik meerdere oppasadresjes waarbij ik kinderen op een jonge leeftijd al wat over vrijwilligerswerk en duurzaamheid vertel.
My Latest Activity
Back in town

Hallo allemaal! Inmiddels ben ik weer terug op de Nederlandse bodem.. Wauw wat was Sri Lanka gaaf! 6 weekjes ben ik op pad geweest om de Sri Lankaanse cultuur van dichtbij mee te maken, de meest bijzondere plekken van het land te aanschouwen en bijzondere gesprekken met bijzondere mensen te voeren. ...

anderen gestimuleerd om vrijwilliger te worden door over mijn...

anderen gestimuleerd om vrijwilliger te worden door over mijn ervaringen te vertellen Meerdere malen heb ik geholpen bij een informatiedag van de organisatie Worldmapping. Hier heb ik mijn ervaringen met potentiëntele nieuwe vrijwilligers gedeeld. Afgelopen zomer ben ik met Travel Active naar S...

Geld gedoneerd aan een organisatie die bijdraagt aan de...

Geld gedoneerd aan een organisatie die bijdraagt aan de wereld Nadat ik vorig jaar voor mijn reis in Malawi ruim €3300 had ingezameld, had ik ruim €500 over om aan projecten te besteden waar ik vrijwilligerswerk heb verricht. Dit geld heb ik besteed aan de projecten Liyo, Mawa en Yodep. Di...

SRI LANKA I'M COMING

Nog 3 nachtjes en dan is het zover... Mijn reis naar Sri Lanka kan beginnen! Ondanks dat het nu echt wel een beetje spannend begint te worden heb ik er enorm veel zin in. Ik ben benieuwd! Tijdens de 6 weken dat ik in Sri Lanka ben probeer ik regelmatig een blog bij te houden, die je kunt vinden als ...

Stand van zaken - update

Nog precies 33 dagen, dan vertrek ik voor 6 weken helemaal alleen naar Sri Lanka. Momenteel heb ik net mijn eindexamen van de havo achter de rug en ben ik veel aan het werk om te sparen voor mijn reis. Daarnaast ben ik druk bezig met de voorbereidingen. Zo ben ik aan het kijken hoe ik mijn vrije tij...