Een dag vol mensen inspireren

Ik ben net thuis van de informatiedag van Worldmapping. En wat een ontzettend leuke dag! (Ik ben alleen vergeten een foto te maken.)

Het begon vanochtend om 12 uur toen ik met Jorrick en zijn moeder naar Nijmegen ging met de trein (is al beter dan met de auto. Met de trein stoot je maar liefst 75% minder CO2 uit dan met een gemiddelde auto). Toen we aankwamen bij het gebouw waar we moesten zijn, het kantoor van Be More en Worldmapping, zagen we meteen al dat het super druk was. Er waren echt een stuk of 20 mensen! Toen kon het hele verhaal beginnen. Jetske van der Schaar, mede-oprichtster en operationeel directrice van Worldmapping, gaf aan iedereen een presentatie waarbij de ervaringsdeskundigen (wij dus) bijsprongen waar nodig was. Zo kregen ze een heel praktisch verhaal, maar ook met ervaringen van ons.

Na afloop kwamen er twee zusjes met hun moeder naar ons toe. Ze vroegen wat over geld inzamelen. Ik vertelde hoe ik dat had gedaan en wat je nog meer kon doen. Ook vertelde ik wat over hoe je het beste bedrijven kunt benaderen en aan wat voor bedrijven je dan moest denken. Ook werd er gevraagd wat we nou het leukst vonden. Het spijt me als je nu heel nieuwsgierig voor de computer zit, maar ik kan deze vraag echt maar dan ook echt niet beantwoorden. Je kunt het een beetje vergelijken met aan een moeder vragen welk kind ze het leukst vindt. Dat kun je gewoon niet beantwoorden. Alles was zo ontzettend leuk en van alles heb je weer iets anders meegekregen dat voor altijd in mijn geheugen zal zijn gegrift. De moeder zei tegen ons dan ook dat ze kon zien dat we het zo ontzettend leuk hadden gehad. We straalden zo erg en hadden van alles zo genoten. Erg leuk om te horen, want zo voelt het ook echt.

Ik heb echt een hele leuke dag gehad. Een dag vol mensen inspireren, verhalen en ervaringen vertellen en met mensen praten die van plan zijn hetzelfde te gaan doen en dus ook echt heel geïnteresseerd zijn. Ik werd eraan herinnerd hoe ik daar vorig jaar stond; niet wetende wat me te wachten zou staan. Ik zag een groep ontzettend enthousiaste jongeren. En wat is het mooi om te zien dat jij ze nog meer hebt geïnspireerd om hun droom waar te maken en echt iets te betekenen voor de bevolking in een ontwikkelingsland. En toen zag ik pas hoe rijk ik eigenlijk ben met deze reis in mijn rugzakje. De jongeren die ik tegenover me had hebben eigenlijk geen idee waar ze aan gaan beginnen, maar na hun reis zullen ze zoveel rijker zijn. Mooi dat ik aan de voet heb kunnen staan van hun avontuur.

Contributions, Comments & Kudos

Wauw jules! Echt super mooi

Wauw jules! Echt super mooi verwoord en jij maar zeggen dat je het moeilijk vind om goed over te brengen! ;) Nou kan je vertellen dat he dat goed is gelukt! Mooi!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Jules
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0 1
Selected Categories