Waar koop je een geïmpregneerde klamboe in Thailand?

“Zuidoost-Azië kampt met uitzonderlijk veel gevallen van dengue” en “Tientallen Nederlandse toeristen doodziek in ziekenhuis met dengue”, zo luidden de titels van twee artikelen van respectievelijk het NRC en RTL Nieuws die in augustus verschenen.

In een aantal landen in Zuidoost-Azië, waaronder Thailand, is het aantal besmettingen met het dengue virus in 2019 aanzienlijk hoger dan in het jaar daarvoor. Besmetting met het virus kan leiden tot ziektes, waaronder knokkelkoorts. Tijdens het regenseizoen, dat in Thailand van juni t/m oktober plaatsvindt, kan de ziekte zich snel verspreiden. De tijgermug, die het dengue virus verspreid, steekt met name overdag. Daarnaast zijn er echter ook nog een heleboel muggen die juist in de avond en nacht actief zijn. Belangrijk dus om je zowel overdag als ’s nachts goed te beschermen tegen muggen als je in Thailand bent. Maar… waar koop je een geïmpregneerde klamboe in Thailand?

Eerder schreef ik over antimuggenmiddelen met DEET en waar je die kunt aanschaffen in Thailand. Er zijn, als je je niet in de middle of nowhere bevindt, voldoende verkooppunten te vinden waar je lotions en sprays met DEET kunt kopen. Het vinden van een geïmpregneerde klamboe is echter een ander verhaal. Grote ketens, zoals Decathlon en Big C, hebben een klein assortiment aan klamboes. Je vindt deze winkels met name in grotere plaatsen verspreid over Thailand. Er is over het algemeen echter weinig keuze qua model of grootte. Daarnaast heb ik geen winkels kunnen vinden waar geïmpregneerde klamboes worden verkocht.

Mocht je dus geen geïmpregneerde klamboe hebben meegenomen vanuit Nederland, dan zal het erg lastig worden om er in Thailand nog een te vinden. Ik zou dan ook zeker aanraden om voor je vertrek naar het buitenland een geschikte klamboe aan te schaffen. Zo kun je niet alleen een geïmpregneerde variant kopen, maar ook zelf het gewenste model, de grootte en de dichtheid van het gaas (‘mesh’) bepalen. Voor advies over een geschikte klamboe voor jouw reis kun je bijvoorbeeld terecht bij één van de JoHo support centers of de JoHo webshop.

Deel je ervaringen

  • Hoe heb jij jezelf zo goed mogelijk beschermd tegen muggen in Thailand?
  • Deel jouw ervaringen via een reactie hieronder, of schrijf zelf een blog.
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Jasmijn
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Statistics
8
Connect
External Link
WorldSupporter Resources

Waar koop je antimuggenmiddelen met DEET in Thailand?

In Thailand zijn -helaas- het hele jaar door muggen te vinden. Hoewel je er in het regenseizoen (juni-oktober) over het algemeen het meeste last van hebt, zijn ze nooit helemaal te vermijden. Om te voorkomen dat je wordt geprikt, kun je een antimuggenmiddel met DEET gebruiken. Maar wat als je DEET op is of je deze vergeten mee te nemen bent uit Nederland? Dat is in Thailand geen probleem!