Waar koop je antimuggenmiddelen met DEET in Thailand?

In Thailand zijn -helaas- het hele jaar door muggen te vinden. Hoewel je er in het regenseizoen (juni-oktober) over het algemeen het meeste last van hebt, zijn ze nooit helemaal te vermijden. Om te voorkomen dat je wordt geprikt, kun je een antimuggenmiddel met DEET gebruiken. Maar wat als je DEET op is of je deze vergeten mee te nemen bent uit Nederland? Dat is in Thailand geen probleem!

Je kunt in Thailand zowel natuurlijke muggensprays en lotions vinden als een variant met DEET. Daarnaast is er een ruime keuze uit merken (zowel lokaal als internationaal) en winkels waar je antimuggenmiddelen kunt kopen.

Verkooppunten voor DEET

  • Een altijd redder in nood is de 7-Eleven in Thailand. Deze supermarkt is 24/7 open en verkoopt zo’n beetje alles wat je nodig hebt, waaronder antimuggenmiddelen. Een spray en lotion die je hier bijvoorbeeld kunt kopen is van het merk Soffell en bevat 13% DEET (ongeveer 2 euro voor 80 ml).
  • Bij andere (grote) supermarkten, zoals Family Mart, Tesco Lotus en Big C,  kun je ook terecht voor producten met verschillende percentages DEET.
  • Naast supermarkten verkopen veel drogisterijen antimuggenmiddelen. Watsons, een drogisterij met een groot aantal vestigingen in Thailand, verkoopt verschillende merken muggensprays en lotions met DEET.

Merken die antimuggenmiddelen met DEET verkopen in Thailand zijn o.a. Soffell, OFF, Sketolene en Merci. Sketolene verkoopt zelfs een ‘jungle’ variant met een percentage van 95% DEET (ongeveer 8 euro voor 80 ml)!

 

Mocht je dus geen DEET mee hebben genomen uit Nederland of na een aantal weken/maanden reizen zonder DEET komen te zitten, dan zijn er in Thailand voldoende plekken waar je dit product alsnog kunt kopen. Ga je naar een afgelegen gebied? Zorg dan wel dat je van tevoren voldoende DEET hebt aangeschaft.

Contributions

Bedankt

Fijne gedachte dat ik na veel smeren op mijn vakantie gewoon wat extra's kan kopen. 95% lijkt me wel wat overdreven

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Jasmijn
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Statistics
17 1
Connect
WorldSupporter Resources
Selected Categories
Categories