Toeristenvisum Thailand: aandachtspunten bij lang verblijf

Als je voor een kortere periode dan 30 dagen naar Thailand gaat en een retourticket hebt, hoef je vooraf geen visum te regelen. Je ontvangt bij aankomst in Thailand een 'visa on arrival', oftewel een stempel in je paspoort, waarmee je maximaal 30 dagen in Thailand mag verblijven. Ben je echter van plan om voor een langere periode in Thailand te zijn, dan dien je van tevoren altijd een visum aan te vragen. Waar je op moet letten als je met een toeristenvisum voor een langere periode dan 30 dagen in Thailand wilt verblijven, lees je hieronder.

Single en multiple entry visa

 • Een single entry visum is een eenmalig visum dat geldig is vanaf het moment dat je het land in reist tot en met de datum die op de visumstempel staat.
 • Een multiple entry visum is een visum waarmee je meerdere keren het land in en uit kunt reizen. Hoewel dit visum vaak duurder is, geeft het je wel meer flexibiliteit.

Toeristenvisum: single entry

Als je langer dan 30 dagen in Thailand verblijft, moet je van tevoren een visum regelen. Met het single entry toeristenvisum mag je 60 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven.

 • Je vraagt het single entry toeristenvisum aan bij het Thaise consulaat in Amsterdam of de Thaise ambassade in Den Haag. De kosten bedragen 30 euro (alleen contant betalen mogelijk).   
 • De geldigheid van het visum gaat in op de dag dat je het visum aanvraagt bij het consulaat of de ambassade en is vanaf dat moment 90 dagen geldig. Na aanvraag dien je dus binnen 90 dagen Thailand in te reizen.
 • Je hebt in principe geen retourticket nodig (een enkele reis is voldoende) als je voor aankomst in Thailand een single entry toeristenvisum hebt geregeld.
 • Je kunt het toeristenvisum voor 60 dagen in Thailand eenmalig met 30 dagen verlengen bij een immigratiekantoor (kosten zijn ongeveer 50 euro). Immigratiekantoren vind je onder andere in Bangkok, Phuket, Chiang Mai en Koh Samui.
 • In totaal kun je 90 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven met het single entry toeristenvisum. Als je langer wilt blijven, kun je een zogeheten ‘visa run’ ondernemen. Door Thailand in en uit te vliegen, of de grens met een buurland over te steken, krijg je een nieuw 'visa on arrival' voor 30 dagen. Het is ook mogelijk om opnieuw een visum voor 60 dagen aan te vragen bij de Thaise ambassade of het consulaat, mits je dit buiten Thailand doet. Dit kan bijvoorbeeld in Vientiane, de hoofdstad van Laos.  

Benodigdheden:

 • Geldig paspoort (minimaal 6 maanden vanaf de dag van aankomst)
 • Kopie paspoort
 • Kopie vliegticket of vluchtgegevens
 • Één recente pasfoto (kleur of zwart/wit)
 • Volledig ingevuld aanvraagformulier

Toeristenvisum: multiple entry

Met het multiple entry visum mag je drie keer 60 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven.

 • Je kunt het multiple entry visum alleen aanvragen bij de Thaise ambassade in Den Haag en de kosten bedragen 150 euro (alleen contant betalen mogelijk).
 • Net zoals bij het single entry visum gaat de geldigheid van het visum in op de dag dat je deze aanvraagt bij de ambassade. Je hebt vanaf dat moment 180 dagen de tijd om Thailand binnen te reizen, na deze periode verloopt het visum.
 • Per visumperiode van 60 dagen kun je je visum één keer verlengen met 30 dagen bij een immigratiekantoor in Thailand. Na 90 dagen dien je Thailand even te verlaten, door bijvoorbeeld naar een buurland te gaan, om vervolgens Thailand weer in te reizen en een nieuwe visumperiode van 60 dagen te activeren.
 • In totaal kun je, door twee keer het land uit te reizen, met het multiple entry visum 270 dagen (negen maanden) in Thailand verblijven.

Benodigdheden:

Voor het aanvragen van het multiple entry visum dien je te voldoen aan dezelfde eisen als voor het single entry visum. Aanvullend heb je nodig:

 • Kopie van een uitreisticket (vliegtuig/trein/bus)
 • Kopie van de eerste hotelovernachting in Thailand
 • Kopie van je bankafschrift met minimaal 200.000 baht (ongeveer 5500 euro)

Algemene aandachtspunten & tips

 • Bij aankomst in Thailand moet je een ‘arrival/departure card’ invullen. Dit formulier krijg je in het vliegtuig naar Thailand en vind je ook bij de immigratiedienst op het vliegveld. Bewaar je ‘departure card’ goed, want hier wordt naar gevraagd wanneer je het land verlaat.
 • De wachttijden bij immigratiekantoren zijn vaak lang, vooral na het weekend. Probeer dan ook zo vroeg mogelijk op de dag te gaan en de maandag te mijden.
 • Zorg ervoor dat je je visum verlengd voordat deze verloopt, zodat je een boete voorkomt. De boete voor het overschrijden van je visumdagen is namelijk 500 baht per dag, wat kan oplopen tot 20.000 baht bij een overschrijding van 40 dagen of langer! Daarnaast kan het langdurig overschrijden van je visumdagen ervoor zorgen dat je Thailand niet meer in mag reizen voor één of meerdere jaren en je riskeert een gevangenisstraf.
 • Je mag Thailand maximaal twee keer per jaar over land binnen reizen. Er zit geen maximum aan het aantal keer dat je Thailand per vliegtuig binnen kunt reizen in een jaar. Wees je er wel bewust van dat de immigratiemedewerker welllicht vragen zal stellen over de reden van je verblijf als je tientallen visumstempels van Thailand in je paspoort hebt staan. Met het toeristenvisum mag je namelijk niet werken in Thailand.
 • Visumregels en procedures veranderen regelmatig. Neem daarom altijd contact op met het consulaat of de ambassade als informatie en berichtgeving onduidelijk voor je is.

Handige websites

 

Heb je zelf ervaring met lang verblijf in Thailand op een toeristenvisum en/of handige tips? Laat dit dan vooral weten via een contribution onder deze post!

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

visa

Wat heb ik nodig voor  en visa van 90 dagen 

paspoort, vliegticket, vacinatie bewijs ,bankafschrift, ziektekosten verzekering !!!

En verder ??

er zijn verschillende prijzen bij aanvraag  ,hoe kan dat?

Ik hoor graag van u /Vr GR r v Veenenendaal 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Connect
WorldSupporter Resources

ED-visum (studievisum) Thailand: aanvragen en aandachtspunten

Wil je langer dan zes maanden (maar korter dan twee jaar) in Thailand verblijven en niet verplicht om de paar maanden het land uit hoeven te reizen? Dan biedt het Thai Education Visa (Non-Immigrant ED Visa) mogelijkheden. Dit visum is bedoelt voor mensen die een stage, opleiding of trainingsprogramma volgen in Thailand. Hoewel het officieel niet is toegestaan om te werken met een ED-visum, is het visum al jaren populair onder digital nomads die zich voor langere tijd in Thailand willen vestigen....

Image
Blog of Jasmijn
Content
Access level of this page
 • Public
 • WorldSupporters only
 • JoHo members
 • Private
Image
Image
Statistics
25 1 1
Promotions
JoHo Insurances - Expert internationale verzekeringen

Sta jij op het punt om je internationale droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.