Wanneer dien ik een business visum voor Vietnam aan te vragen?

Tot voor kort was het zeer complex om een zakelijk visum voor Vietnam te regelen. Door al het papierwerk was er een tijdelijk gedoogbeleid dat men ook met een toeristen visum het land binnen kon voor zakelijke afspraken, met wat uitzonderingen. Sinds halverwege 2017 is er goed nieuws en zijn er wat zaken veranderd ten aanzien van een zakelijk visum, ookwel een business DN visa voor Vietnam. Het goede nieuws is, dat er vanaf heden, geen uitnodiging (ookwel sponsorship genoemd) meer vereist is van één van de bedrijven die je gaat bezoeken of gaat werken. De procedure is nu exact hetzelfde als voor een toeristen visum, je kunt hiervoor gewoon een Visum on Arrival aanvragen online via onze website. Het belangrijkste omtrent een DN business visum is dat deze verplicht is voor zakelijke reizigers die samenwerken met Vietnamese ondernemingen en/of willen werken in Vietnam. Hieronder tref je de belangrijkste antwoorden op vragen die we regelmatig ontvangen als het gaat om business visa’s.

Wanneer dien ik een business visa voor Vietnam aan te vragen?

Het is belangrijk om met een business visum Vietnam te betreden wanneer je een zakelijk doel hebt om naar Vietnam af te reizen. Je kunt een DN business visum aanschaffen om twee redenen:

 1. Je hebt zakelijke afspraken in Vietnam, voorbeelden zijn op het gebied van consultancy, assemblage, als (potentiële) investeerder, het zoeken van leveranciers, of wanneer je wilt werken met de Vietnamese autoriteiten. Ga je met enige regelmaat naar Vietnam voor zakelijke doeleinden dan is een business visum van 12 maanden ideaal. Je kunt een business visum aanschaffen tot en met 12 maanden, waarbij je ook nog als toerist het land kunt betreden wanneer je een keer richting Vietnam wilt met familie.
  Mocht je offshore afreizen voor activiteiten op een booreiland of dergelijke, dan heb je een DN business visa nodig om toegelaten te worden aan boord.
  Je kunt met een business visum zowel aaneengesloten verblijven in Vietnam (single entry) of meerdere keren terugkomen op 1 visum (multiple entry.
 2. Je wilt wonen en werken in Vietnam tot 3 maanden. Dan heb je aan de DN business visa voldoende.
 3. Je wilt wonen en werken in Vietnam langer dan 3 maanden en tot 1 jaar, dan kan met een standaard DN business visa, mits onderstaande van toepassing is:
  – A shareholder or owner of a limited company;
  – A member of the board of a joint stock company;
  – The employees are transferred to Vietnam by their company;
  – The teachers working for international schools under the control of foreign embassies or international organizations;
  – Authorized volunteers from international organizations, foreign students working as an intern in Vietnamese companies or experts supporting and implementing ODA projects;
  – Those who hold diplomatic passport and work at any state agency, political organization, socio-political organization;
  – Those are licensed by the Ministry of Foreign Affairs for performing communication and press activities in Vietnam;
  Voldoe je niet aan een van bovenstaande opties of wil je zaken makkelijker geregeld krijgen (zoals oa drivers license), regel dan naast een DN business visa een TRC (Temporary Resident Card). Een DN business visa is onderdeel om een TRC te krijgen, deze heb je dan ook nodig in dit geval. De TRC dien je verder aan te vragen via de Labour Department. Naast een TRC heb je ook een work permit.

Nog een reden om een DN business visa aan te vragen is dat je vanuit een DN visa direct een TRC kunt aanvragen. Ben je dus van plan om misschien in Vietnam te blijven na een bezoek aan het land, dan kun je het beste direct een DN business visum aanvragen. Vanuit een toeristen visum kan dit niet en dien je eerst te wachten tot deze afloopt, het land te verlaten en dan weer terug te komen.

Wat zijn de kosten voor een business visum voor Vietnam?

Afhankelijk van de duur (1 maand / 3 maanden / 6 maanden / 12 maanden), de toegang (single of multiply entry) kun je vanaf 50€ een business visum aanvragen voor Vietnam. Dit is exclusief de stempelkosten. Een overzicht tref je in onze prijslijst. Hieronder tref je het overzicht van de stempelkosten die je per visum contant dient te betalen:

Toerist of Business: 1 maand, single / 3 months single entree: 25 US$ of in VND

Toerist of Business: 1 maand, multiple / 3 months multiple entree: 50 US$ of in VND

Business: 6 maanden: 95$ multiple entry

Business: 12 maanden / 1 jaar: 135$ multiple entry

Vraag onze visa business letter voor Vietnam aan online en ontvang bij aankomst op één van de luchthavens in Vietnam je zakelijke visum. Wil je meer weten over zakelijke visums voor Vietnam, vraag een van onze experts online of neem contact op met info@visumvietnamexpert.nl of kijk op www.visumvietnamexpert.nl

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Visum Vietnam Expert
Content
Access level of this page
 • Public
 • WorldSupporters only
 • JoHo members
 • Private
Image
Image
Statistics
99
Connect
WorldSupporter Resources
Selected Categories
Promotions
logo JoHo Insurances

Sta jij op het punt om je emigratie droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.