Eilanden bezoeken en duiken in Vietnam

Ben je van plan om een reis te boeken naar Vietnam of staat er al een in planning? Breng dan, ondanks dat Vietnam niet bekend staat om zijn eilanden, een bezoekje aan de vele eilanden die dit prachtige land rijk is. Ondanks dat er bij deze eilanden prima snorkel- en duiklocaties zijn en de natuur schitterend is, zijn alle eilanden uniek en heeft elk eiland een eigen sfeer, waardoor het zeker een bezoekje waard is.

Eilanden Vietnam, een must see!

De bekendste eilanden van Vietnam liggen in Hạ long bay ofwel Hạ Longbaai. Dit is in het noorden van Vietnam, aan de (oost)kust.  Hạ long bay zal door iedere reiziger die een reis maakt naar Vietnam, zeker 1-3 dagen worden bezocht. Duizenden rotsen die uit de zee rijzen geven een verwonderlijk beeld van deze magische plek. Bezoek ook de grotten en de parelmakerij die zich tussen deze eilanden zich bevinden. Hạ long bay is geen tropische hotspots die te vergelijken is met een bounty eiland maar zeker een van de hoogtepunten van je reis in Vietnam. Cat Ba is van deze eilanden de grootste en staat bekend als een ruig eiland. Een eiland bedekt met jungle waar je naartoe kan voor avontuur maar ook rust. Hier gaan vooral backpackers naartoe.

Parelwitte stranden in Vietnam

Ben je juist op zoek naar parelwitte stranden, wuivende palmbomen en een diepblauwe zee? Dan moet je naar Whale Island. Een piepklein idyllisch eilandje nabij Nha Trang waar je walvissen kunt spotten en kunt duiken in beschermd gebied. Wil je nog meer bounty eilandjes bezichtigen breng dan ook een bezoekje aan Phu Quoc island en Con Dao. Twee prachtige eilanden helemaal ten zuiden van Vietnam. Con Dao ligt net als Whale Island in de Zuid Chinese zee. Phu Quoc ligt in de Golf van Thailand op de grens met Cambodja. Het meest westelijke stuk land van Vietnam. Op Phu Quoc sluiten toeristen hun vakantie vaak af, op een luxe resort, waarbij ze geheel uitgerust teruggaan naar HCMC en terugvliegen naar Nederland.

Duiken in Vietnam

Wanneer je de onderwaterwereld van Vietnam wil ontdekken, breng dan een bezoekje aan Cham Island. Het eiland ligt 16 kilometer uit de kust bij Hoi An. Over 165 hectaren water vindt je hier 135 verschillende soorten koraal. Een prachtig plaatje als je gek bent op snorkelen en/of duiken. Rij je vanuit Hoi An langs de kust richting het zuiden, dan passeer je Tam Hai. Hét paradijsje van Vietnam. Het wordt door veel toeristen gezien als de perfecte tussenstop. Een plek om weer even op adem te komen en alle indrukken van dit magische land te verwerken.

Naast al deze bekende eilanden zijn er nog vele anderen. Ben jij dus van plan om af te reizen naar Vietnam? Boek een paar dagen extra en laat je overweldigen door de prachtige natuur en stranden van de eilanden van Vietnam.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Visum Vietnam Expert
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
85 1
Connect
WorldSupporter Resources
Selected Categories