Mother of Peace

Mother of Peace Midden in het glooiende heuvellandschap van Lower Illovo ligt, verscholen tussen de suikerrietvelden, Mother of Peace. Het is een thuis voor zo'n 75 kinderen, van baby tot 21, die zijn verlaten, seksueel zijn misbruikt, geen ouders meer hebben of om een andere reden niet meer thuis kunnen wonen. De kinderen wonen in kleine huisjes, elk met een huismoeder die voor ze zorgt. In ieder huisje wonen 6 of 7 kinderen, jongens en meisjes van verschillende leeftijden door elkaar. Vrijwilligers krijgen in hun eerste dagen bij Mother of Peace een 'eigen' huisje toegewezen, waar ze de huismoeder helpen bij de dagelijkse verzorging en opvoeding van de kinderen. Zoals samen huiswerk maken, Engelse les geven, helpen op de crèche, de kleintjes in bad doen, spelletjes, elkaar dingen leren, en nog veel meer. Bovendien helpen vrijwilligers bij het opleiden van de huismoeders, om ze bepaalde vaardigheden aan te leren: dagelijkse structuur, opvoeding, zorg voor de kinderen en ga zo maar door.   Informatie over José (mijn moeder) Ik ben José Donatz uit Bergambacht. Ik ben getrouwd en moeder van een zoon van 21 en een dochter van 17 jaar. Ik ben tot nu toe twee keer naar Mother of Peace in Zuid-Afrika geweest, om daar vrijwilligerswerk te doen. De eerste keer was in mei 2010, toen ben ik alleen geweest. In de zomer van 2012 ben ik samen met mijn dochter teruggegaan, om weer vrijwilligerswerk te doen bij Mother of Peace. Ik vond het geweldig om de kinderen na twee jaar weer te zien. Ze hebben een plekje in mijn hart, waar ze voor altijd zullen blijven! Ik heb had niet de illusie dat ik dingen in een maand kon veranderen, maar niets doen is ook geen optie voor mij. Al kun je maar een kleine bijdrage leveren dan is dat al positief. In het dagelijks leven ben ik ambulant begeleider van mensen met een verstandelijke beperking voor de stichting Gemiva-SVG in Gouda. Dit doe ik met ontzettend veel plezier en werk dan ook al ruim 25 jaar voor deze stichting. In december 2013 wil ik weer samen met mijn dochter teruggaan naar Mother of Peace. Ik kijk er weer met ontzettend veel plezier naar uit!!!!! Wil je mijn verhalen lezen en meer foto’s zien, ga dan naar httppublic://blog/mother_of_peace_0_0.jpgjosedonatz.be-more.nl/. Informatie over Jonne (ik) Mijn naam is Jonne Donatz. Ik ben 18 jaar oud en ik woon in Bergambacht. Ik ben vorig jaar geslaagd voor mijn VWO en nu studeer ik verpleegkunde aan de Hogeschool Rotterdam. In mijn vrije tijd volleybal ik veel, rijd ik paard en tennis ik. In de zomer van 2012 ben ik samen met mijn moeder naar Mother of Peace in Zuid-Afrika geweest, om daar vrijwilligerswerk te doen. Mijn moeder is al een keer eerder naar dit project geweest. Ze vond het daar geweldig en heeft het daar onwijs naar haar zin gehad!! Ze heeft mij zo enthousiast gemaakt, dat ik niet kon wachten tot dat ik er ook heen zou gaan. Ik vind het geweldig om dit samen met mijn moeder te doen en deze ervaringen samen met haar te delen! Ik vind het geweldig om een kleine bijdrage te leveren aan een betere wereld. Ik kijk er ontzettend naar uit om terug te gaan naar Mother of Peace in december 2013! Ik kan niet wachten! Wil je mijn verhalen lezen en meer foto’s zien, ga dan naar httppublic://blog/mother_of_peace_0_0.jpgjonnedonatz.be-more.nl/ en naar httppublic://blog/mother_of_peace_0_0.jpgwww.wereldsupporter.nl/profiel/jonne-donatz. Voordat wij vertrokken naar Mother of Peace hebben wij een aantal keren actie gevoerd om geld in te zamelen. Met deze acties hebben we in een aantal kranten gestaan, voordat wij naar Mother of Peace vertrokken, namelijk in het AD Groene Hart en Het Kontakt. Wilt u hier iets van lezen, kijk dan op httppublic://blog/mother_of_peace_0_0.jpgwww.hetkontakt.nl/lek-en-ijssel/nieuws/hulp-aan-weeskinderen-in-zuid-afrika. Wat hebben we in 2012 met ons sponsorgeld gedaan? Zie onze bedankbrief. Lieve sponsoren! Wij willen jullie allemaal hartelijk bedanken, voor wat jullie hebben gedaan! We hebben veel goede dingen kunnen doen met het geld en de spullen die jullie aan ons hebben gegeven! Jullie hebben heel veel mensen en vooral een heleboel kinderen ontzettend blij gemaakt!!! We hebben veel kunnen doen met jullie geld, zo hebben we… - 95 jongens- en meisjesonderbroeken; - 5 speciale matrassen voor de kinderen die in bed plassen; - badspeeltjes voor alle huisjes; - 2 duikbrilletjes voor de zwemtalentjes gekocht; - ook hebben we pizza getrakteerd! Voor het opzetten van de bibliotheek hebben we… - lijm voor de vloertegels; - verschillende kleuren verf; - verf- en lijmkwasten (en overige materialen); - 50 Engelse kinderboeken; - een computerprogramma voor het uitlenen van de boeken gekocht. De spullen die we van jullie hebben gekregen zijn ook goed terecht gekomen!! Wat we uiteindelijk allemaal van jullie hebben gekregen is… - 54 bh’s; - 5 leren voetballen; - 4 boekjes, “Brenda has a little dragon in her blood”, over HIV; - muppetpoppen; - kleding, onder andere voetbalkleding; - handgemaakte babyspeeltjes; -  1000 voetbalbandjes; - overige dingetjes zoals stickers, haarbandjes/-speldjes, leesbrilletjes, etc. Nogmaals héél erg bedankt voor alles!!! We hopen over twee jaar weer te kunnen gaan, misschien kunnen we dan weer op jullie steun rekenen… Liefs, José & Jonne Conclusie Wij vinden het geweldig wat we tot nu toe hebben bereikt voor Mother of Peace, dat komt mede door mensen zoals jullie, waar wij dan ook onze grote dank naar uit willen spreken! We hopen door te gaan en daar kan iedereen zijn steentje voor bijdragen! We kunnen niet wachten om met jullie hulp nog meer mensen en vooral een heleboel kinderen ontzettend blij te maken! Namens ons en vooral ook alle kinderen, BEDANKT!

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Jonne Donatz
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
3
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.