Het vrijwilligerwerk heeft mij veranderd!

Ik heb nagedacht over wat het vrijwilligerswerk op Mother of Peace in Zuid-Afrika voor mij heeft betekend en wat het met me heeft gedaan... Sinds ik terug ben uit Zuid-Afrika heb ik veel nagedacht. Wat ik gelijk zeker wist is dat ik terug wil! Ik mis iedereen daar! Toen ik daar was voelde ik me als een vis in het water. Ik kan eigenlijk niet echt omschrijven waarom... Misschien omdat alle kleine dingen die je voor de mensen daar kan doen, heel veel voor hen betekenen! Alles wat je voor een ander doet wordt gewaardeerd! Een lach die verschijnt op het gezicht van een de mensen geeft een geweldig gevoel! Ze hebben ook allemaal ogen om in weg te dromen, zo mooi! Dromen over later, wij over ons leven. In Afrika over water. Wij maken ons zorgen over ons haar, in Afrika om een dag zonder gevaar. Hier wordt geklaagd over regen, in Afrika zouden ze er alles voor geven. Voordat je al je geld uitgeeft, denk ook eens aan hoe een ander leeft. Geef ook is wat aan anderen, dit zal veel levens veranderen! Ik weet eigenlijk niet precies in wat voor zin ik veranderd ben, maar één ding is zeker, de mensen in Afrika hebben me goed gedaan! :) Ik heb nog een filmpje op youtube gevonden wat jullie misschien een wat beter beeld geeft over Mother of Peace. Het filmpje is wel wat ouder, uit 2010, maar geeft een goed beeld. Het is echt opgenomen met kinderen van het project! httppublic://blog/amahle_0.jpgwww.youtube.com/watch?v=XelJDjDwA3k

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Jonne Donatz
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
2
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.