week 6

Heej Heej!

Daar komt weer een leuk verhaaltje aan van de eerste week van de rondreis. Ik heb net heerlijk me vinger verbrand aan een heet bord dus het typt heerlijk (niet). Maargoed we gaan maar weer van start:

Maandag:

Om een uurtje of 5 ging de wekker om ons klaar te maken en in te pakken voor een lange trip. Om kwart voor 7 werden we opgehaald door de bazz bus. We hebben echt suuuuper lang in de auto gezeten. Toen we ongeveer om 2 uur in mtata waren moesten we nog met de shuttle naar Coffe bay. Het was super mistig in de bergen en het regende helaas. Deze rit duurde nog 2 uur. Eindelijk om 5 uur aangekomen in Coffe bay. Haha en wat een blubber bende was dat, we kwamen in een klein dorpje aan de zee, de hostel was erg hippi achtig maar erg leuk om te zien, we hebben onze spullen uitgestald en hebben even wat gegeten. In de avond was er een soort bandje met allemaal trommels, ohja en iedereen was zo stoned als een garnaal, de jointjes en paddo’s vliegen hier om je oren. Daarna hebben we nog even om het kampvuur gestaan en daarna lekker gaan slapen.

Dinsdag:

Al om 6 uur waren we wakker omdat het hier al vroeg licht is en iedereen al vroeg op staat. We hebben onze spullen ingepakt en we hadden een soort tour geplant staan naar de hole in the wall. Om 9 uur werden we opgehaald, ja met een klein geel autotje gingen we door de stromende regen over onmogelijke berg weggetjes. Hier en daar moest de auto aangeduwd worden dus het ging goed. Uiteindelijk daar aangekomen was alles de moeite waard geweest. We moesten nog een stukje lopen en toen kwamen we bij een prachtige rotspartij. In de grootste rost zat een gat dat is ontstaan door de golven van de zee. Echt een super mooi gebied. Toen moesten we weer terug over dezelfde weg met het aanduwen van de auto waardoor ik heerlijk onder de modder zat. Weer bij de hostel aangekomen zijn om 12 uur vertrokken om weer met de shuttle vertrokken en daarna overgestapt op de Bazz bus om vervolgens naar Port Elizabeth te gaan. Hier kwamen we savonds om 10:30u aan.

Woensdag:

Ja hoor de wekker ging weeeer vroeg omdat we om 7 uur opgehaald werden door de bazz bus dit keer hoeven we gelukkig maar 1,5 uur in de bus te zitten. Om half 9 komen we aan in Jeffrey’s bay, dit is een leuk surf stadje en staat bekend om de perfecte surf golven. Helaas is het de hele dag slecht weer. Dus zijn we een beetje surf winkels gaan kijken, en hebben we lekker even wat gegeten. In de middag hebben we lekker kunnen chillen in de hostel. Hier ontmoeten we 2 duitsers en een dove italiaan waar we savonds mee uit eten gaan. Het was super gezellig en hebben heerlijk gegeten.

Donderdag:

Na eindelijk een goede nacht geslapen te hebben gaan we ons vandaag klaar maken voor de enige echt surf lessen. Dus we heisen ons in een prachtige afgeklede wetshuit en laden we surfplanken in en rijden naar het strand. Hier krijgen we eerst uitleg en mogen we daarna de zee in. Helaas is het deze dag heel erg winderig dus het is al lastig om op de kant het surfbord onder controle te houden. Gelukkig waren de golven goed voor beginners dus we mochten aan de slag. We hebben een paar uur gesurft en het is zelfs gelukt om te gaan staan! In de middag hebben we lekker relax gedaan omdat het een flinke work out was. Gelukkig kwam het zonnetje er weer een beetje bij.

Vrijdag:

Vrijdag ochtend zijn we uit Jeffrey’s Bay vertrokken naar Storm’s River. Hier hebben we onze spullen gedropt en zijn we met de shuttle naar de Storm’s River mouth geweest. Hier hebben we eerst lekker geluncht om op energie te komen en daarna zijn we de wandeling naar de brug gaan doen, dit was een lekkere wandeling berg op berg af. Een super mooi gebied een uitmonding op de zee! Hier zijn we de hele middag geweest. Savonds hebben we bij de hostel bij het kampvuur gezeten en een heerlijke douche genomen en lekker op tijd me bedje in gedoken.

Zaterdag:

Vandaag zijn we vertrokken naar de Crags, hier verblijven we in de hostel wild spirit. Een super leuk hostel op een berg in de bossen met super mooi uitzicht en prachtige wandel routes. Helaas is het weer regenachtig en super koud. Deze middag hadden we geplant voor de Bungy jump (oja waar ik al 3 dagen zenuwachtig voor ben) helaas is de hele middag al vol geboekt en moeten we morgen ochtend om 9 uur. Dus hebben we de wandeling naar de waterval gemaakt. Het was een super leuke route over smalle paadjes, rotsblokken, bomen en klimmen maar uiteindelijk komen we bij een super mooie waterval, met super helder water net als in een film. Echt super mooi. Op de terug weg hebben we ook nog eens de pech dat we een giga bui over ons heen krijgen. Daarna ben ik nog naar een super grote boom gelopen van 150 jaar oud. In de avond heb ik lekker even bij de kachel gezeten en ben toen naar bed gegaan.

Zondag:

Ja hoor na een slapeloze nacht, met piekeren, draaien en dronken mensen op de kamer is het dan zover. Om 8 uur vertrekken we naar de Bungy jump. Me maag is al 100 nee 1000 keer om gedraaid bij het idee dat ik het moet gaan doen. Om 9 uur staan we ingetuigd en wel klaar om te gaan. Eerst moeten we een stuk lopen over de brug ik durf niet op of om te kijken, ben nog nooit zo bang geweest. Op de brug aangekomen mocht ik gelukkig als eerste (anders was ik nooit meer gegaan waarschijnlijk.) me benen werden ingesnoerd en ik mocht op het randje gaan staan. Maar echt niet dat ik nog durfde en wilde echt terug. Maar de mannen die me begeleiden hebben me op het randje gezet, telde af en gaven me een zetje. Daar ging ik! En OMG wat was dat eng! Na een poosje bungelen werd ik weer omhoog gehezen en was ik blij dat ik er vanaf was. Maar YES ik heb het gedaan! Daarna zijn we snel terug gegaan naar het hostel om onze spullen te pakken en te vertrekken naar de volgende hostel in Knysna. Hier hebben we lekker even in het stadje rond gewandeld. En hebben we een kijkje genomen in de haven. En in de avond mijn blog geschreven.

Zo dat was me een week! En wat gaat de tijd snel! Dus tot volgende week dan kom ik weer met een nieuw verhaaltje!

Liefs  Celina 

Follow the author: croos
More contributions of WorldSupporter author: croos
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]