An equal world

He for she

He for she. Zo luidt de camagne van United Nations die strijdt voor de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Met Emma Watson als ambassadeur voorop. De campagne benadrukt dat vrouwen alsnog een erg achtergestelde positie hebben in vrijwel alle landen. Daarnaast worstelen ze met vooroordelen en met stereotypen.

Emma Watson is ambassadeur van de campagne. Als lancerering van de campagne ´he for she´ hield ze een inspirerende speech.

Deze campagne is niet zomaar een schreeuw van feministisch gedrag. In tegen deel. De campagne wil juist mannen betrekken bij het samentrekken van de rechten van mannen en vrouwen. He for she. De campagne wil ook de stereotypen van mannen weghalen, de vooroordelen laten verdwijnen. 

Men, I would like to take this opportunity to extend your formal invitation. Gender equality is your issue, too. Because to date, I’ve seen my father’s role as a parent being valued less by society, despite my need of his presence as a child, as much as my mother’s. I’ve seen young men suffering from mental illness, unable to ask for help for fear it would make them less of a man. In fact, in the UK, suicide is the biggest killer of men between 20 to 49, eclipsing road accidents, cancer and coronary heart disease. I’ve seen men made fragile and insecure by a distorted sense of what constitutes male success. Men don’t have the benefits of equality, either.

Gelijkheid is niet alleen een vrouwelijk probleem. Het is een mensenrechten probleem dat deelname nodig heeft van alle mensen. Vrouwen én mannen. He for She roept op tot alle mannen om hun stem te laten horen in de gelijkheid van geslachten.

Het vechten voor gelijkheid tussen mannen vrouwen heeft tot een hele grote mate betrekking op wereldsupporter. Het is zelfs 1 van de milleniumdoelen: het verbeteren van de rechten van meisjes.

Ik vind dit ook ontzettend belangrijk. Ik hoop dan ook dat deze actie veel teweeg gaat brengen! Dat kan door erover te praten en ik denk dat met een campagne als deze dat heel erg goed opweg wordt geholpen.

www.heforshe.org/

More contributions of WorldSupporter author: eefjekt
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.