Worldsupporter: Supporter of the world

De laatste maand is alweer aangebroken! Ik ben nu dus alweer een half jaar terug in Nederland. Een half jaar nadat ik in Malawi "the warm heart of Africa" ben geweest. Het lijkt alweer zo lang geleden. Maar door elke maand met wereldsupporter bezig te zijn, denk ik er altijd nog weer aan terug. En met heel erg veel plezier!

Naast dat het de herinneringen weer oproept heb ik ook veel geleerd van wereldsupporter. Ik ben mij nog meer bewust geworden van mijzelf, van de wereld, van de mensen om mij heen, van de verschillen in de wereld en van de acties die ik onderneem. Ik heb geleerd dat  je een verschil kan maken. Misschien kan je niet meteen een wereldwijde politieke verandering aanbrengen, maar je kan wel invloed hebben. Verschil maken. Door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk te doen bij lokale organisaties, fairtrade producten te kopen, vrijwilligerswerk te doen in ontwikkelingslanden, mensen te inspireren, de conversatie aan te gaan, je verhaal te delen en nog veel meer. 

Ik hoop dat ik dat in mijn blogs heb laten zien. Ik hoop ook dat ik andere mensen heb laten zien wat ik in Malawi heb gedaan en dat ik mijn gevoel heb kunnen delen over de wereld en met de wereld. 

Het afgelopen half jaar heeft mij veranderd. Op zo ontzettend veel vlakken. Ten eerste natuulijk door mijn tijd in Malawi. Wat een prachttijd was dat. Ik voel mij bevoorrecht dat ik daar heen mocht met zo'n geweldige groep. Daar hebben we zo ontzettend veel geleerd. Van de mensen daar, van de cultuur, van het land en ook van mijn mede expeditieleden. De ervaringen die we daar hebben opgedaan zijn zo ontzettend mooi en de herinneringen neemt niemand ons meer af. 

In malawi heb ik geleerd dat wij hier in nederland zo ontzettend dankbaar moeten zijn voor de kansen die wij krijgen. De kansen die wij zomaar naar ons toegeworpen krijgen. In malawi moet je vechten voor die kansen. Daar ligt zoveel in de weg voor die kansen. Ik heb groot respect voor de mensen die hard moesten vechten voor die kansen en die dat ook gelukt is. 

Ik hoop dat ik dat gevoel van waardering voor mijn eigen leven nog zolang mogelijk vast kan houden.

Daarnaast ben ik ook bewuster gaan leven. Dingen zoals korter douchen en zo min mogelijk verzinnen. Ook ben ik mij bewust geworden dat je op zo ontzettend veel manieren kan helpen aan een betere wereld. Manieren waar ik vroeger nooit aan heb gedacht. Dingen zoals het openen van een rekening bij een bank die kiest voor eerlijke handel en duurzame energie. Het steunen van kleine projecten. Het kopen van fairtrade producten en ga zo maar door.

De reis naar Malawi heeft mijn leven veranderd. En zeker op hele positieve manier! Ik hoop dat ik al die dingen die ik geleerd heb in de afgelopen tijd vast kan blijven houden. Op die manier hoop ik een verschil te maken in deze wereld.

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: eefjekt
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
618