Bijzondere ervaring, Zuid-Afrika

' Nog even een kort berichtje over mijn belevingen vandaag..
Vanochtend ben ik met een kindje van het centrum met 2 andere vrijwilligers naar de Clinic geweest in Malelane. We haalden haar op van school en ook dat was al heel bijzonder voor mij. Alle kids hadden uniforms aan ;-) Na wat gedoe met de directeur en toestemming mochten we haar meenemen. Volgens mij vonden ze het wel bijzonder om 3 blanke meiden in het kantoortje te hebben :P
Het was een hele wandeling naar de Clinic, laatstaan voor een ziek meisje :( Ze was helemaal uitgeput toen we aankwamen..
In die kliniek ging het er wel even anders aan toen dan in Nederland! Als eerste in de rij om haar temperatuur te meten, dat is standaard procedure. Vervolgens in de rij voor de behandelkamer waar ze een malariatest kreeg. Wat hier ook standaardprocedure is bij griepverschijnselen. Gelukkig een negatieve uitslag! Toen weer in de wachtkamer zitten, want ze was nog steeds niet 'behandelt' voor haar griep.. De uitslag was griep, waarvoor ze een injectie kreeg en medicijnen.. Die injectie was een hel. Een echt hele dikke en grote naald in haar bil! :( Arm meisje..
Terug op het centrum moest ze lekker haar bedje induiken, maar een kopje thee zoals in Nederland zat er dus mooi niet in.

Verder heb ik vandaag warmtebestendige en onbreekbare drinkbekers gekocht! Hopelijk hebben we nu genoeg voor alle kids. En wat was de vrouw uit de keuken blij met mijn kadootje! Ook de kids die de bekers opmerkten zeiden de hele tijd thankyou, thankyou.. :-) '

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Meiske4
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1
Promotions
JoHo Insurances - Expert internationale verzekeringen

Sta jij op het punt om je internationale droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.