Music, an universal language

Ik wilde nog een blog schrijven over muziek en hoe dit andere culturen met elkaar verbindt. Afrika is naar je idee een muzikaal land en dit blijkt ook zeker te kloppen! Mijn ervaringen met de Ugandesen waren zeker dat ze erg ritmisch waren. Het zit op de een of andere manier in hun roots. Waar ik als lompe Hollander zeker nog wel wat van kan leren ;) 

De ontvangst op de basisschool waar wij les zouden gaan geven was super muzikaal en swingend. De kinderen klapten in hun handen en zongen liedjes voor ons. Wij waren helemaal verbaasd, dit was echt heel bijzonder. Een van onze eerste indrukken van Afrika waren zeer positief. Door ons te verwelkomen met zo'n muzikaal iets voel je je meteen meer op je gemak. Het is ook algemeen bekend dat muziek gezien wordt als iedereen uit elke cultuur 'snapt'. Het verbindt. Het is universeel. En daarom absoluut iets moois. Ook zeker iets wat absoluut thuishoort in de Ugandese cultuur ;) in elke Afrikaanse cultuur. 

En hoe kan muziek bijdragen aan een betere wereld? Ik denk niet per se. Wel indirect, muziek kan namelijk wel je gemoedstoestand veranderen in een positieve of negatieve manier. Op die manier heeft muziek best we, een beetje invloed, en zo zou het wel de wereld kunnen verbeteren. Misschien. Het klinkt wel een beetje als een illusie, nu ik het zo neerzet. Het zou eventueel een bijdrage aan iemand humeur kunnen leveren en dus in dat opzicht iemand een goed gevoel geven. De wereld verbeteren als in: gelukkigere mensen? Ja dat zou muziek best teweeg kunnen brengen. Grote issues worden hier niet mee opgelost. Verbindt het twee culturen? Ja, dat zeker! Heb ik absoluut gemerkt. 

Follow the author: Lynn Jongman
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]