Derde week

Geplaatst op 24 dec 2012 - 15:30 op arjantromp.be-more.nl

Beste webloglezer,

In onze te warme woonkamer zit ik hier onder de ventilator met plakkende kleding te schrijven, terwijl twee zichtbare gecko’s en een kakkerlak genieten van ons huis.

Veel leesplezier!

Mijn derde week in Zuid-Afrika begon met een bezoek aan de Victoria Street Market: een fantastische plek om souvenirs in te slaan. Vooral zwarte handelaren staan hier met een gevarieerd aanbod van houtsnijwerken, sieraden, producten van riet en messing, specerijen, groente, fruit etc. We hebben slechts twee blanke mensen op straat gezien! Vanwege de criminaliteit is het zeker niet verstandig om hier met een tas te gaan lopen.
De volgende dag hebben we afscheid genomen van de daycare en genoten van een lunch als traumateam.
Woensdag was het vrijwilligersdag, de dag waarop we verschillende projecten van Be-More gingen bezoeken en we de enthousiaste verhalen hoorden van de vrijwilligers. Deze dag werd gezellig afgesloten in een restaurant aan de Florida Road.
Langzamerhand beginnen we toch hier de kerstsfeer te proeven. Donderdag hebben we namelijk kerst gevierd met onze collega’s van het traumacentrum. Iedereen werd verast met leuke cadeaus!
Na een heerlijke duik in ons zwembad vrijdag was het wachten op de taxi naar de Hluhluwe Safari. We reden gewoon door een ‘rivier’, reden gewoon over een doos tijdens onze rit naar vijf andere vrijwilligers die ook opgepikt moesten worden. Dan volgeladen op reis naar onze accommodatie voor nacht 1: een blokhut! Eerst een pastaatje en gekarameliseerde marshmallows bij het kampvuur voordat we knus onze blokhut binnenstapppen voor een aantal uurtjes slaap. Om vier uur werden wij namelijk al gewekt door mijn luchtalarm en stonden we snel klaar voor vertrek. Tijdens zonsopgang reden we door het prachtige landschap om de Big Five, bestaande uit de olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en waterbuffel, en andere diersoorten te ontmoeten. Halverwege de middag arriveerden we bij onze accommodatie voor de tweede nacht. We zagen meteen een zebra in onze achtertuin en een wildzwijn die zijn dutje deed op ons terras. Ja, we sliepen in het park zelf! Behalve de olifanten was iedereen welkom op het park. Wanneer een voorbijganger ons waarschuwt, zien we drie apen uit onze bus springen, met onze appels. Snel de ramen dus dichtdraaien. Voordat om 22.00 uur de stroom uit zal gaan, gingen we gezellig braaien met de club en hyena’s spotten die ook wel zin in een hapje van de braai hadden. Ook deze nacht werden we om 4 uur gewekt en ging onze tour verder. Wanneer we met onze duffe hoofden door de natuur reden, kwam een huge olifant ons gedag zeggen. Omdat hij steeds dichterbij naderde en we niet geplet wilden worden, gingen we maar achteruit rijden totdat hij van de weg afstapte. Even later zagen we een leeuw die een schaduwplekje heeft gevonden in de hitte. Naast deze dieren zagen we onder andere badderende waterbuffels, een neushoorn die ons heel interessant vindt, impala’s en zebra’s. Na de lunch verlieten we het park om naar huis te gaan. We konden maar aan een ding denken: zwemmen in deze hitte.

Nu de feestdagen voor de deur staan, zal de tijd nog sneller gaan!

Tot horens

Follow the author: arjantromp1990@hotmail.com
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: arjantromp1990@hotmail.com
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]