Blue Sky Mining, Wentworth, Day Care, Wild Coast

Geplaatst op 10 dec 2012 - 16:22 op arjantromp.be-more.nl

Beste mensen,

Terwijl jullie bibberen van de kou zit ik hier heerlijk in mijn zomertenue te schrijven.

Maandagochtend werd ik wakker in Zuid-Afrika door de stralende zon en de fluitende vogels, waardoor ik snel het bed uit ben gestapt. Een douche genomen, de koffer ingepakt en toen ready to check out. In het hostel meteen een van de 18 vrijwilligers ontmoet. Fijn, om dan een Nederlander te ontmoeten. Nadat de groep compleet was gingen we heerlijk eten: rijst met een curry. Na het eten lekker wezen chillen met de groep onder het genot van hapje en een drankje.
Voordat iedereen dinsdag naar zijn/ haar project ging, stond er een heerlijk ontbijt klaar en werden we door onze regiocoördinator geïnformeerd. Rond 12.30 uur werd ik opgehaald door twee leden van het traumacrew. Onderweg naar het traumacentrum genoten van de mooie omgeving. Na een voorstelronde viel ik met mijn neus in de boter: melding van een woningoverval. Snel met de politie naar het betreffende huis gegaan waar we een getraumatiseerde vrouw aantroffen te midden van de puinhoop die twee mannen hadden aangericht. Open kasten, open lades, spullen over de grond en dan als resultaat: weg TV, weg dvd-speler, weg camera, weg telefoon etc. Maar niet te vergeten een getraumatiseerde vrouw. Een pistool op je hoofd gericht krijgen, gaat je zeker niet in de koude kleren zitten. Na een goed gesprek onze contactgegevens achtergelaten zodat ze bij ons terecht kan, mocht dat nodig zijn. De vingerprints van de daders zijn in onderzoek.
Na onze dag in het traumacentrum, werden we na het bezoek aan het winkelcentrum naar het vrijwilligershuis gebracht. Wow! Zo’n luxe had ik niet verwacht. Ruime kamers en zelfs een zwembad waar ik donderdag heerlijk in gezwommen heb. ’ Meteen kennis gemaakt met Harry, onze gecko. ‘s Avonds de verjaardag van L in ons huis verder gevierd. In het traumacentrum stond namelijk ter ere van haar verjaardag een heerlijk maaltijd voor ons klaar.
Om 08.30 uur werden we woensdag gehaald en naar het traumacentrum gebracht. Direct startte de eerste case van de dag: een vader en dochter kwamen afzonderlijk om hun verhaal te doen. Dochter vertelde in tranen hoe ze door haar vader die ochtend werd geslagen en onder andere bitch werd genoemd. Volgens haar neemt vader geen verantwoordelijkheid en zo ziet ze hem ook niet als haar vader. Vader vertelde tegelijkertijd zenuwachtig in een andere ruimte hoe hij in de regen had gezocht naar zijn vermiste dochter die nogal van drugs houdt. Uiteindelijk werden ze bij elkaar gebracht, waar ze het onderling niet eens werden. Dochter hoopt maandag terug te komen.
Vervolgens was het tijd om naar de daycare te gaan waar 7 a 8 kinderen die dag verbleven. In de daycare verblijven ongeveer 23 kinderen. Hier werd een verjaardag gevierd. Op een verjaardag hier wordt niet bezuinigd op de traktaties. De kinderen werden bedolven onder chips, snoep, drinken en natuurlijk ontbrak er geen taart. Hierna gingen we naar WFVC waar we een rondleiding kregen door de cellen. Smekende ogen keken ons aan, gevangenen die verlangen naar eten, drinken, drugs, geld etc. Om alvast in de kerststemming te komen, gingen we op een rustig moment kerstversiering ophangen. Inmiddels zijn we al uitgenodigd voor vier christmasparties! Aan het eind van de middag was het internettime in het internetcafé. ’s Avonds sinterklaasparty in ons huis, meegebrachte chololadeletters, kruidnoten, schuimpjes mochten eindelijk opgegeten worden.
Als father christmas donderdag de daycare bezocht. Die kinderen waren echt verrast! Cadeautjes, snoep en lekker eten. ’s Middags naar het WVFC geweest en thuis een heerlijke duik in ons zwembad genomen. En het was al weer tijd om mijn tas in te pakken voor mijn Wild Coast excursie in het weekend.
De excursie was AMAZING! De schepping is echt awesome! Tijdens deze tour hebben we (een fantastische groep!) onder andere kennis gemaakt met de bevolking van Umgazana, gewandeld over prachtige stranden naar mysterieuze grotten, een boottocht gemaakt en een 105 jaar oude vuurtoren bezocht. ’s Nachts verbleven we in een backpackers hostel en in het huisje van de tourguide met fantastische uitzicht op zee waar we dolfijnen hebben zien zwemmen.

De tijd vliegt hier! Komende week zit al weer lekker vol gepland en dat lezen jullie in mijn volgende bericht.

Groet aan iedereen in Holland!

Follow the author: arjantromp1990@hotmail.com
More contributions of WorldSupporter author: arjantromp1990@hotmail.com
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]