Voorlichting

Op woensdag 24 september 2014 werd ik benaderd door Daan en Patricia van de organisatie Vrijwillig Wereldwijd. Zij vroegen mij of ik vrijdag 26 september 2014 een voorlichting wilde geven aan de mensen die naar Suriname willen gaan voor vrijwilligerswerk.
Het was wat kort dag, en het is voor mij 2,5 uur heen en 2,5 uur rijden. Toch leek het mij leuk om te doen en ben ik gewoon gegaan!
Ik heb bij de voorlichting verteld hoe ik erbij kwam om vrijwilligerswerk te gaan doen en waarom in Suriname. Vervolgens heb ik verteld wat ik daarvoor moest regelen en hoe salles in z'n werk gaat. Ik heb verteld hoe ik de weken heb ervaren, wat ik heb gedaan en waar ik achter gekomen ben etc.
Ook had ik mijn fotoboek meegenomen en heb de mensen foto's laten zien. De mensen waren erg enthousiast en blij mijn verhaal te horen, omdat Daan en Patricia zelf niet in Suriname zijn geweest. Op deze manier konden zij nu ook het verhaal van iemand konden horen die er wél is geweest.
Na mijn verhaal gedaan te hebben, stelden de mensen vele vragen. Ik vond de vragen leuk om te beantwoorden, omdat ik ook op alle vragen antwoorden had.
Het was een leuke bijeenkomst, en naast de positieve punten van de hele belevenis, heb ik natuurlijk ook de punten aangekaart waar de mensen rekening mee dienen te houden, zodat zij ook daadwerkelijk een goed beeld hebben kunnen vormen.

Contributions

Blog of Inge uit Friesland

Access level of this page

  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private