Let's hear it for the baby's

Iedereen zal het wel weten: Serious Request is weer begonnen. Overal zie en hoor je het.. Je kan niet normaal meer je boodschappen doen want overal staat wel iets over Serious Request.. 'lets hear it for the baby's'

Normaal gesproken houd ik niet van al die acties: een beetje mensen trekken door middel van filmpjes met snotkindjes en vliegen te laten zien, nee dank je. Zo zie ik Afrika namelijk helemaal niet. Die kindjes zijn in mijn gedachten vrolijk en dankbaar, niet alleen maar zielig en snotterig. Maar hier bij 3FM laten ze dit niet zien. Ze laten wel de waarheid zien, dat wel, dus je ziet ook armoede en ja je ziet vrouwen die gewoon op de grond in het ziekenhuis liggen te wachten tot ze gaan bevallen (bevallen doen ze trouwens wel op een bed hoor), maar je ziet ook lachende kindjes, vrolijke kindjes. En dat vind ik goed. Dit is niet dat 'laten we sponsors trekken door middel van zielige foto's en filmpjes'-idee.

Daarom heb ik mij ook laten horen voor de baby's. Niet alleen omdat ik het een goede manier van actievoeren vind, maar ook omdat ik in Uganda en Malawi zo veel ouderen heb moeten bezoeken die geen kinderen (meer) hadden: deze mensen waren blij dat wij kwamen want anders hadden ze gewoon niks: geen eten, geen drinken... ook hadden ze dan een vies huis want ik heb herhaaldelijk huizen schoongemaakt!!
In dit soort landen is het zo belangrijk om kinderen te hebben.. daarom is het extra sneu als het mis gaat en mensen hun kind verliezen.

Daarom heb ik samen met een vriendin, Mireille, al onze vrienden en familie opgetrommeld om hun telefoons bij ons in te zamelen.. Veel mensen geven toch makkelijker hun oude telefoon af dan geld, en daarnaast geven ze het makkelijker aan mij dan dat ze zelf moeite moeten doen om zelf naar de vodafone winkel te fietsen.. Dus zo hebben we 15 mobieltjes ingezameld.. maar we zijn er nog niet!
Natuurlijk kan je ook zelf je eigen mobieltje inleveren: doe dit ook! Want wat moet jij nou met zo'n oud kreng..? Hij ligt alleen maar een beetje stof te vangen in een laatje, ergens in je huis, en meestal was je hem alweer vergeten! Zie je, die kan je best missen! Al helemaal als je weet dat één telefoontje al kan zorgen voor één vaccinatie!

Kom in actie,
Let's hear it for the baby's. En vooral voor hun ouders in de toekomst..

Liefs,
Eveline

Image
Follow the author: evelineverwimp
More contributions of WorldSupporter author: evelineverwimp
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]