4e maand na Malawi

We zijn weer begonnen op school. Morgen begint de derde week. Ik zit nu in mijn examenjaar en ik moet nu echt gaan beslissen wat ik voor een studie wil gaan doen hierna, waar ik wil gaan wonen, of ik uit huis wil etc. Ik vind dit allemaal super moeilijke beslissingen. In Malawi wisten alle mensen van mijn leeftijd op de middelbare school al precies wat ze wouden worden later. Advocaat, leraar, rechter, dokter en ga zo maar door. Super grote ambities en super vastberaden. Dit, terwijl zij heel weinig kans hebben om hun dromen te verwezelijken en ik kan kiezen wat ik maar wil. Ik merk dat mensen die het moeilijker hebben veel zekerder over dingen en dromen kunnen zijn dan mensen die alle vrijheid van de wereld hebben. Juist omdat ik kan worden wat ik wil vind ik dat ik dit jaar echt me goed moet gaan verdiepen in mijn toekomst en iets moet gaan doen waar ik zeker van ben en trots op ben. Ik denk vaak aan Joy die elke dag tegen ons zei: '' You are leaders of tomorrow and today!'' Ik denk hier vaak aan en vind dit heel waar. Ik wil dit jaar goed nadenken over de dingen die ik doe en bewuste keuzens maken. 

Content categories
More contributions of WorldSupporter author: Frederique
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]