Expeditieleiders in spe

Vandaag stond er weer een dagje Nijmegen op de planning. 's Ochtends werken en daarna hup de trein in. En wat was het weer leuk!

Ik ging wederom met mede-wereldsupporter/worldmapper Jorrick naar het kantoor van Worldmapping, maar deze keer niet voor een infodag. Nee, deze keer ging ik helpen op de voorbereidingsdag voor docenten als expeditieleider! Heel ander soort publiek maar weer ontzettend leuk. Jorrick en ik waren samen assistent van Tim, een expeditieleider die ook in Malawi is geweest. We hadden een Malawi sessie voor 3 docenten die samen een expeditie gaan leiden in oktober. Tijdens zo'n sessie komen er natuurlijk hele andere dingen aan bod dan wanneer je tegen jongeren aan het praten bent. Zij waren juist geïnteresseerd in hoe je een expeditie moet leiden, hoe je met jongeren in zo'n situatie om moet gaan, hoe je op bepaalde situaties moet reageren en natuurlijk wat voor situaties zich voor kunnen doen. Erg leuk om invloed te kunnen hebben op hun ontwikkeling in het expeditieleiderschap.

En natuurlijk was het weer héérlijk om over mijn expeditie te kunnen praten! Want het is dan ondertussen al meer dan een jaar geleden, ik zal het nooit saai vinden en die lach zal niet verdwijnen.

Mijn advies die ik heb meegegeven aan de expeditieleiders in spe? Wees een deel van de groep. Sta niet boven de groep, maar meng je met de jongeren. Het verbeterd de sfeer en zeker het soort contact met de jongeren. En het is natuurlijk ook hun reis, zij mogen ook genieten. Mogen? Wat zeg ik, moeten!

Wederom bedankt Worldmapping, voor de gezellige dag!

More contributions of WorldSupporter author: Jules
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]