Donaties overgemaakt naar projecten Malawi!

Door middel van onder andere sponsoring van bedrijven, de verkoop van armbandjes uit Uganda, de verkoop van broodjes knakworst op school en het verkopen van cake in een voetbalkantine heb ik begin dit jaar een bedrag van ruim €3300 opgehaald voor Malawi. Als eerste wil ik alle mensen die hieraan hebben meegewerkt enorm bedanken. Ik had ongeveer €2800 nodig voor mijn reis en heb dus nog een bedrag van ruim €500 over om te besteden.

Zoals ik destijds beloofd heb, is dit resterende bedrag voor projecten waar we deze zomer gewerkt hebben. Ik heb gekozen voor de projecten YODEP en LIYO, omdat de projectleiders Joy Mwandama (YODEP) en Michael Singo (LIYO) naar mijn mening krachtige leiders zijn die echt goede ideeën hebben die effectief werken. Ik heb nog niet het volledige bedrag overgemaakt, omdat ik misschien nog wel inzamelingsactie's wil organiseren waar ik geld voor nodig heb. Mocht dit toch niet wat worden, dan maak ik dit laatste beetje natuurlijk ook over. Hieronder informatie over de projecten waarvoor ik geld heb overgemaakt. Mijn donaties verlopen via de organisatie Be More, die het geld voor deze projecten beheerd en er uiteindelijk voor zorgt dat het op de juiste plek terecht komt.

YODEP - De afkorting YODEP staat voor Youth Development and Productivity. De organisatie is gevestigd in Nteche village, ten oosten van Zomba. YODEP is opgericht door een aantal jonge ondernemende mensen uit de community om de jeugd te stimuleren en de productiviteit te verhogen.

YODEP brengt tieners door middel van sport en spel samen, om zo hun individuele talenten te ontwikkelen. Ze bieden hulp aan kwetsbare mensen door te voorzien in onder andere voedsel en onderwijs.

Het enthousiaste jonge team brengt mensenrechten onder de aandacht van de gemeenschap en probeert de verspreiding van HIV-AIDS tegen te gaan door het geven van voorlichting en het aanbieden van gratis testen. Ook houden ze zich bezig met microkredieten om de inwoners meer te betrekken bij de opbouw van hun eigen community.

LIYO - De afkorting LIYO staat voor Likubula Youth Organization. LIYO is in het voorjaar van 2002 opgericht door diverse jonge mensen. De activiteiten worden georganiseerd door een tiental actieve leden vanuit een klein kantoor in Millimbo, een paar kilometer buiten Zomba.

LIYO heeft verschillende programma’s ontwikkeld waarbij ze de jeugd proberen te behoeden voor de negatieve gevolgen die grote armoede met zich mee brengt. Bijvoorbeeld het gebrek aan kansen in de regio wat zorgt voor een hoge werkloosheid onder deze jongeren. Voor deze jongeren bieden ze allerlei workshops en trainingen. Denk bijvoorbeeld aan voorlichting over hun rechten en plichten, drugsmisbruik, HIV/AIDS, malaria, tienerzwangerschappen enz. Maar ook trainingen en workshops die meer gericht zijn op de hun toekomst, zoals hoe ze een baan kunnen vinden, hoe ze hun leven kunnen inrichten en hoe ze financieel zelfstandig kunnen worden.

LIYO doet nog meer dan dat! Ze hebben ook een Home Based Care programma dat zich richt op ouderen, zieken en gehandicapte kinderen,. Ze gaan hiervoor de community in en bieden de hoognodige zorg aan de meest kwetsbaren in de community, waarbij ze zich focussen op het bouwen en repareren van huizen en helpen bij het bewerken van het land in het regenseizoen. Ook hebben ze een Early Childhood Development programma dat zich met name richt op (kleine) kinderen. De kracht van LIYO is dat ze zich vrijwillig inzetten voor de meest kwetsbaren in de community. Zij zijn van mening dat, ook al zijn de resources schaars, je jezelf in kan en moet zetten voor je medemens.

Beide erg goede projecten waarvan ik denk dat ze mijn donaties zeker goed kunnen gebruiken!

Content categories
More contributions of WorldSupporter author: Dieske
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]