Terug uit Brazilië... Whats next?

Alweer twee weken geleden stapte ik het vliegtuig uit op Schiphol. Alweer vier weken geleden stapte ik het vliegtuig in op dezelfde plek. Toen begon mijn reis naar Brazilië met Worldmapping. Het half jaar dat vooraf ging aan mijn reis stond in het teken van fundraising, mensen laten weten over de reis die ik zou gaan maken en me voorbereiden op wat komen ging (zie daarvoor mijn voorgaande blogjes). 

De reis zelf was zo bijzonder. Ik heb zoveel mensen ontmoet, zoveel gezien, zoveel meegemaakt, zoveel verhalen gehoord, zoveel beleefd. Ik heb heel veel van de reis opgestoken en dat wil ik nu ook zoveel mogelijk mensen laten weten! 

Wat staat er op dit moment op de planning voor de komende tijd?

1. Presentaties: Ik heb me aangemeld om een presentatie te houden bij mij op school en wellicht ook nog op een Worldmapping infodag. Daarnaast staat er een presentatie gepland voor een bedrijf dat mij gesponsord heeft. 

2. Verhalen: Tijdens mijn reis heb ik veel geschreven. Dit deed ik zodat ik niks zou vergeten, maar ook omdat het erg fijn was om na een heftige dag met veel indrukken je woorden op papier te zetten. Nu ik terug ben in Nederland werk ik aan de uitwerking van mijn aantekeningen, die ik ga laten drukken in een soort fotoboekje. Zo kunnen mensen om mij heen mijn ervaringen lezen. 

3. Vrijwilligerswerk in het buitenland: Tijdens mijn reis kwam ik er achter dat ik het vrijwilligerswerk iets heel moois vond wat ik graag voor langere tijd zou willen doen. Komend jaar doe ik eindexamen en het lijkt me te gek om daarna te reizen en vrijwilligerswerk te doen in het buitenland. Ik wil hier dus graag wat meer over uitzoeken.

4. Vrijwilligerswerk in Nederland: Maaaar, ik zou ook graag vrijwilligerswerk in Nederland willen doen! Want ook hier is dat hard nodig. Ook hier wil ik iets meer over uitzoeken; waar, bij welke organisatie, wat wil ik doen? 

5. Bewuster bezig zijn met wat ik koop: Tijdens mijn reis ben ik veel bewuster gaan nadenken over wat ik hier heb. Kleding die ik lekker goedkoop haal bij grote ketens bijvoorbeeld. Vaak zijn de arbeidsomstandigheden ontzettend slecht. Ik dacht hier altijd wel over na, maar dit besef is nu veel meer gekomen. Ik wil dus proberen meer kleding te kopen waarvan ik weet dat het niet is gemaakt door bijvoorbeeld kinderen of in hele slechte omstandigheden. Een andere optie is het kopen van meer tweedehands kleding (zodat het in ieder geval nog vaker wordt gebruikt). 

6. Mijn eindwerkstuk: Zoals ik al vertelde doe ik het komende jaar eindexamen VWO. Daarom moet ik een paper schrijven die dient als een soort profielwerkstuk. Tijdens mijn reis was ik gefascineerd over alles wat het WK teweeg bracht in het land. Over twee jaar zullen de Olympische Spelen plaatsvinden in Rio de Janeiro. Veel mensen zeggen dat het land hier baat bij heeft, maar toen ik tijdens mijn reis in contact kwam met mensen uit de favela's, kwam ik er achter dat zij vaak negatieve effecten ervaren. Daarom heb ik besloten om mijn paper te schrijven over de mate waarin de Braziliaanse bevolking profiteert van de grote sportevenementen in het land. Zo kan ik mijn eigen ervaringen hierin verwerken en er meer onderzoek naar doen. Hier zal ik de komende tijd heel intensief mee bezig zijn. 

Genoeg te doen dus :) En ik heb er zin in!! 

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Madeliefje
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
4
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd