Interview leeftijdsgenoot

Op dag 5 in Malawi zijn we naar een Middelbare School in Zomba geweest. We kregen lunch in een grote hal en we gingen allemaal gemengd zitten: de leerlingen van onze school gemengd met de leerlingen van die school. Ik zat naast Rayni. 

Omdat alle vakken op hun school in het Engels werden gegeven (behalve Chichewa's) kon ze super goed Engels. Dit maakte het makkelijk om te communiceren en ook omdat we van dezelfde leeftijd waren kon je vragen naar de dingen die jou nu aangaan, over de verschillen in culturen, over de verschillen op school en de toekomst.

Rayni vertelde over hun school. Ze krijgen dezelfde vakken als wij en ook zij moeten op het gegeven moment een aantal vakken kiezen waarmee ze verder gaan. Dit doen ze 2 jaar voordat ze van school gaan. Na hun examen gaan ze zich inschrijven voor een universiteit. Het jaar na hun examen zitten ze niet op school: hierin moeten ze testen doen en wachten totdat ze worden toegelaten op een universiteit.

Rayni wil heel graag dokter worden. Biologie vindt ze dan ook een van de leukste vakken, ook omdat ze er goed in is.

In Malawi heb je 3 seizoenen: het natte warme seizoen, het droge warme seizoen en het droge koude seizoen. Wij waren er in het droge koude seizoen (en zelfs nu was het over de 30 graden). 

Ook heeft Rayni over hun cultuur verteld. Zo is iedereen in Malawi streng gelovig. Alle mensen met verschillende geloven leven gewoon naast elkaar en het is geen probleem om met iemand van een ander geloof te trouwen. 

In Malawi zijn de gezinnen vaak groter dan in Nederland: de standaard ligt nu zo rond de 6 kinderen (vroeger lag deze veel hoger). Ook Rayni komt uit een gezin van 6.

Na de interviews kregen we nog een rondleiding door de school. We kregen hun schoolboeken te zien (het lijkt ontzettend op onze boeken), we zagen de lokalen en de sportvelden.

Ook kregen we daarna nog presentaties over het Malawiaanse schoolsysteem, de cultuur, de natuur en sport en muziek. 

 

Het was echt een super bijzondere ervaring! Met leeftijdsgenootjes kun je praten over dingen die jou aangaan, jou bezighouden en hoe zij hier de dingen doen, aanpakken en beleven. Ook omdat ze zo goed engels konden, kon je alles vragen en vroegen zij ook super veel aan jou! 

Hierbij is nog een foto van mij en Rayni!

Image
Follow the author: eefjekt
More contributions of WorldSupporter author: eefjekt
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]