Dag 5 - It's the final countdown

En toen was het alweer de laatste dag van mijn 'live below the line' week. Nog een paar uurtjes te gaan en dan kan ik weer normaal boodschappen doen en stiekem ben ik daar best wel blij mee. Als ik kijk naar wat ik de afgelopen dagen gegeten heb, dan staan pasta en rijst toch wel heel erg in de hoofdrol. Wat verder opvalt is dat er eigenlijk bijna geen variatie mogelijk is. Zo had ik in 5 dagen tijd 5 maaltijden met tomaat/tomatenpurree/gezeefde tomaten.  At ik 4 x macaroni en 4x rijst, 12 rijstewafels en bijna een halve pot appelstroop (multifunctioneel). 

Ook kan ik me goed voorstellen dat mensen die daadwerkelijk onder de armoede grens leven niet alleen hoeven te vechten tegen de honger. Want kunt 'gewoon' eten maar gezellig een terrasje pakken met vrienden, een taartje bakken voor je verjaardag, spontaan een ijsje eten met mooi weer of eens een lekker stukje vlees bij je maaltijd, dat kun je wel vergeten. Onder de armoede grens kun je niet mee doen met je leeftijdsgenoten en moet je over elke aankoop 10x nadenken. Leven onder de armoede grens zorgt denk ik niet alleen voor ondervoeding (in de vorm van een tekort aan belangrijke voedingsstoffen) maar ook voor een soort van sociaal isolement. Extreme armoede beinvloed dus eigenlijk alles.

Ik zal vanaf nu wel wat vaker nadenken bij de dingen die ik koop en goedkope niet Fairtrade rijst? Die komt er bij mij thuis niet meer in. Verder hoop ik dat er meer mensen zijn die hier eens over na willen denken. En nee ik verwacht niet dat iedereen 5 dagen 'live below the line'-gaat maar donaties voor de projecten van World Activity Philippines zijn natuurlijk meer dan welkom ( K.J. van der Vegt - 1139.41.803 o.v.v. 'Live below the line').
Naast doneren kun je ook zelf in actie komen, inspireer mensen in je eigen omgeving tot leuke acties of koop eens wat vaker Fairtrade. Want alle kleine beetjes helpen, en eerlijke handel en onderwijs is naar mijn een idee de eerste stap naar een wereld waarin iedereen 'boven de lijn' kan leven. 

Fijn weekend iedereen en geniet van het mooie weer! 

Groetjes,

Kirsten

Follow the author: Kirsten
More contributions of WorldSupporter author: Kirsten
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]