Stichting Claudia A

Hallo allemaal!

Hier weer even een verslagje van mij. Nog steeds vanuit het Drentse Hoogeveen! Ik weet namelijk inmiddels waar ik in Paramaribo ga wonen en werken.

Van de week kreeg ik dan de door mij langverwachte mail met de plaatsingsgegevens. Onbewust ben ik hier toch erg mee bezig geweest en vond ik het spannend om te horen waar ik zou komen te wonen en te werken.
Ik mag gaan werken bij het project van mijn eerste keus. Dit is Stichting Claudia A. Even een korte beschrijving van het project:

Het doel van de stichting is om zorg en welzijn aan te bieden voor vrouwen en kinderen in Suriname die besmet zijn met het HIV/AIDS virus, en die geen mogelijkheden hebben om zichzelf te verzorgen of te ondersteunen. In het opvangscentrum wonen circa 22 kinderen (waarvan 5 hiv-besmet) in de leeftijdscategorie van 0 – 17 jaar, die voor het grootste deel schoolgaande zijn, een goede verstandvermogen hebben en dagelijks actief bezig zijn. Verder wonen er 2 a 3 HIV besmette vrouwen.
Het project Stichting Claudia A is een non-profit organisatie die voornamelijk afhankelijk is van donaties en giften. Naast financiële en materiële middelen hebben zij ook een grote behoefte aan vrijwilligers die, op welke manier dan ook, bereid zijn hun steentje bij te dragen aan de
stichting. In dit sociale project zul je je grotendeels bezig houden met de kinderen, activiteiten bedenken en uitvoeren, je verdiepen in het AIDS problematiek en je bezig houden met de organisatie van de stichting.
De activiteiten zijn o.a.:
- creatief bezig zijn met de kinderen
- spel- en leesactiviteiten bedenken en uitvoeren
- de kinderen helpen met schoolwerk
- zorgactiviteiten als voeden en het geven van medicatie
- helpen met de organisatie van de stichting
De stichting heeft het hele jaar door vrijwilligers nodig, en kunnen er zowel individuele vrijwilligers/stagiairs terecht als vrijwilligers in groepsverband. Ook maakt de tijdsduur van de werkperiode niet veel uit; de stichting verwelkomt hulp voor kortere periode als voor langere periode.

Dit is dus het project waar ik straks 8 weken lang mag gaan werken. Ik heb er erg veel zin in. In mijn vorige blog heb ik al geschreven over het inzamelen van geld. Inmiddels heb ik al een mooi bedrag mogen ontvangen (iedereen heel erg bedankt heirvoor!!!) ter behoeve van bovenstaande project, maar natuurlijk kan er altijd wat meer bij! Daarom vraag ik jullie nogmaals of jullie ook geld willen doneren. Laat mij even weten dat je geld wilt doneren en dan mail ik jullie mijn rekeningnummer. En let wel, iedere euro is welkom dus het hoeft zeker geen groot bedrag te zijn!!

Naast de gegevens van het project, weet ik nu ook waar ik ga wonen. Ik ga, samen met de andere vrijwilligers van Activity international wonen in een mooi huis in Paramaribo. Het huis is op 10 minuten fietsen afstand van het centrum. Ook even een korten beschrijving van de faciliteiten van het huis:

Centraal gelegen woning (2 verdiepingen) met ruime veranda.
6x 1-persoonsslaapkamers ingericht met 1-persoonsbed, kledingkast, bureau + stoel en ventilator, woonkamer incl. tv met open keuken, 3 douches, 3 toiletten, ADSL aansluiting, grote tuin, 5x per week schoonmaak

In de omgeving:
Taxicentrales, bushalte, supermarkten, binnenstad is op 10 min fietsafstand, op zondag is er om de hoek zondagmarkt met vers producten zoals groente & fruit. Paramaribo Zoo en het dierenasiel zijn op de fiets binnen 10 min. te bereiken.

Morgen ga ik samen met papa mijn visum ophalen in Amsterdam en dan heb ik geloof ik vrijwel alles van wat ik nodig heb! Alleen de malariapillen moeten nog binnenkomen en morgen ga ik ook nog de foto`s ophalen die ik heb besteld om mee te nemen. 22 september heb ik nog een afscheidsfeestje en daarna ik het bijna zover! Ik heb er erg veel zin in en ik kan niet wachten tot 2 oktober!!

Zo! Dan zijn jullie weer even bij gepraat en ik denk dat het volgende berichtje van mij komt uit het warme Suriname!

Veel liefs, Leonie

Follow the author: leonie2708
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: leonie2708
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Leuke blogs, vergeet je niet aan te melden voor de toelage!

Hoi Leonie,
Wat een leuke blogs schrijf je! Leuk dat je zo actief bent. Vergeet je niet aan te melden voor de MillenniumDoen! toelage. Aanmelden doe je via  http://www.wereldsupporter.nl/milleniumdoen-toelage
Als je tijdens je verblijf in het buitenland je ervaringen blijft delen en na thuiskomst betrokken blijft kun je daarvoor een vrijwilligersbeurs ontvangen!
Als je vragen hebt kom dan eens langs bij het World Supporter Cafe, kan ook via skype!
Succes!
 
 
 
 
 

Succes!

Hoi Leonie,

Heeeel veel plezier in Suriname, het is een prachig land. Je woning klinkt heel luxe, dat heb je mooi voor elkaar ;)

Denk je eraan om tijdens je reis alles vast te leggen op beeld en video? Dat levert bij terugkomst prachtige beelden op voor je sponsors en familie, en kun je gebruiken om na terugkomst je werk voort te zetten. Ik ben in elk geval benieuwd!

Je kan ook lokale muzikanten filmen en deze nomineren als WereldsupporterSong (zie ook https://www.youtube.com/watch?v=gpbV4xhSI8k&list=PLC10B4E8D2BEB6FE4&inde... voor inspiratie, abonneer je ook, dan mis je niks!). Je kunt van alles doen om een groot publiek te bereiken met je acties. Gebruik je ook facebook en twitter bijvoorbeeld? Je zou deze post kunnen sharen voor instant publiek! Hoe meer hoe beter, toch? ;)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2