Dag 1: de evenaar

Dit is niet de eerste dag van mijn reis want ik tel de dag dat ik alleen maar in het vliegtuig gezeten heb niet mee. Dit is de eerste dag dat ik echt overdag in Oeganda ben en echt iets zie.

 

Gister laat zijn we aangekomen in een hostel. De muren waren wit en vol insecten de wc's waren smerig en er zat een harige duizendpoot in, maar onder mijn klamboo heb ik heerlijk geslapen. vandaag zijn we naar de evenaar gegaan. het was 2.5 uur rijden en zometeen nog 2.5 uur rijden naar de school waar we naartoe gaan. De evenaar was leuk maar wel erg toeristisch. We hebben trouwens wel erg leuke fotos kunnen maken en ook met een paar kinderen die daar aan het spelen waren. Lwengo heet het maar het is eigenlijk de naam van de provincie. We rijden niet echt langs veel dorpen want bijna alles is hier huizen met een stuk plantage er aan waardoor alle huizen redelijk ver van elkaar afliggen. De 5 uur rijden zijn minder erg dan verwacht. De onregelmatige wegen hier zorgen voor een lekkere Afrikaanse massage. Je krijgt er alleen wel hoofdpijn van krijgt als je met je hoofd te dicht bij het raam zit. Overal waar we rijden stormen de kinderen vrolijk naar buiten en roepen en zwaaien. Sommigen roepen ook Mzungu (moezoengoe) het betekent blank persoon en omdat het ook verteld was van te voren is het leuk om het nu echt te horen.

Op de weg ligt een man. Eerst denken we dat hij dood is totdat ik even later hoor dat hij waarschijnlijk gewoon zijn roes aan het uitslappen is. 

Die avond komen we aan op de school als het al donker is waar er al een welkomstcomitee op ons staat te wachten. Iedereen wil vooral weten hoe het met ons gaat en hoe we heten en dan gaan ze weer. Even later als Julias, een klein jongetje wat nouwelijks engels kan praten maar het wel schijnt te begrijpen, me een rondleiding geeft over de school komen we een klaslokaal binnen. Hier zitten alle kinderen keurig te wachten op ons. Eerst denken we dat ze nog les hebben maar als de leraar ons verteld dat we moeten gaan zitten en de rest van de groep ook binnenkomt gaan de kinderen voor in de klas staan en proberen ons een liedje te leren. Wij leren ze hoofd schouders knie en teen, maar daarna is het nog niet klaar. Blijkbaar hebben ze een heel liedboek voor ons gemaakt want voor het komende half uur zit ik daar te kijken hoe een groep jongens en meisjes voor mij aan het zingen en dansen is in het engels en in het Oegandees. Na het gezang moeten we gaan eten en moet ik helaas dag zeggen tegen Julias die naast me is blijven zitten en mijn hand is gaan vasthouden. Ik weet niet meer precies wat we die avond aten wel kan ik met redelijke zekerheid zeggen dat het rijst, annanas en bonensaus was met als drinken erbij thee en een flesje cola, mountain dew of fanta.
Follow the author: maarten16
More contributions of WorldSupporter author: maarten16
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]