Duurzaam en leefbaar Uganda

In Uganda is iedereen heel erg blij om je te zien, iedereen is opgewekt, iedereen komt je tegemoet.
Maar is het klimaat en de toestand waar de bevolking in woont wel goed leefbaar?
Wat ik heb gezien in Uganda, is dat er aan de kant van de weg op een heleboel plekken zakken met afval liggen. Dit komt omdat er in Uganda geen vuilnisdienst is. Hierdoor hoop het vuil zich op en niemand neemt de moeite dit weg te brengen, of om het op een verantwoorden ecologische manier te verminderen. Dit veroorzaakt dus grote bergen met vuilnis. Helaas gaat het hierdoor erg stinken en gaat de hygiëne er ook op achter uit.

Wanneer er in Uganda al een goede vuilnisdienst van werking zou zijn, dan zou er al veel betere hygiëne zijn in Uganda. Toch is het echter te duur om een goede vuilnisdienst in te schakelen voor een land als Uganda. Het is namelijk voor een te grote oppervlakte.

Wat mij dan weer wel in Uganda is opgevallen, is dat de mensen er bijna geen duur gereedschap gebruiken. Zij gebruiken namelijk vooral de natuur. De natuur heeft alles, dus waarom zouden wij allemaal onnodige gereedschappen gaan maken, als wij de natuur ook gewoon kunnen gebruiken. In Uganda gaat alles hierdoor nog op een veel rustigere manier, omdat je er helemaal niet zoveel bij hoeft op te letten. Bovendien is het ook veel duurzamer om de natuur te gebruiken (niet te misbruiken!), dit is namelijk veel beter dan dat er dure machines moeten worden gemaakt, die veel energie verbruiken en daar ook nog eens veel grondstoffen voor nodig hebben (op deze manier misbruik je de natuur, door te veel van haar mineralen te bemachtigen).

In Uganda is alles nog veel primitiever, maar daardoor wordt de natuur dan ook nog veel meer betrokken in het dagelijkse leven van een Ugandees. Waar je in Nederland een technisch snufje voor zou gebruiken, hebben ze in Uganda een manier voor bedacht, om ditzelfde met behulp van de natuur te kunnen doen. Ja, het kost (in Uganda) met behulp van de natuur misschien wat meer de tijd, maar dat is ook waar de Afrikanen om bekend staan, dat ze overal de tijd voor nemen. Doordat de Ugandezen dus veel meer gebruik maken van de natuur, waarbij ze er wel voor zorgen dat er een groot verschil is tussen gebruiken en misbruiken, is het veel duurzamer en ecologisch. De natuur blijft veel meer intact en het is veel gezonder om daar te leven dan in Nederland.

Follow the author: ferdyvbrussel
More contributions of WorldSupporter author: ferdyvbrussel
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Interessant om te lezen dat

Interessant om te lezen dat het leven in Uganda zo veel duurzamer is en dat ze veel meer met de natuur meeleven. Heb je misschien concrete voorbeelden waarbij je gezien hebt dat ze baat bij het gebruik van de natuur hadden? Ik ben erg benieuwd hoe ze dat doen!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1