Mijn wereldsupporter CV

Naam: Sibel Bastian
Woonplaats: Utrecht
Facebook: www.facebook.com/sibel.bastian

School

 • Opleiding tot nu toe
  2000-2007: VWO diploma behaald
  2008-heden: Bachelor Nederlands Recht, Universiteit Utrecht

 • Wereldsupporter-ervaring tijdens opleiding
  2006: Deelname aan European Youth Parliament. Er werd daar gedebatteerd over onderwerpen waar het Europees Parlement zich mee bezig houdt. Wij moesten resoluties schrijven over verschillende onderwerpen en deze vervolgens verdedigen. Naast het deelnemen aan de nationale,- en internationale sessie, heb ik geholpen met het organiseren en begeleiden van een paar nationale sessies.

2011: Vrijwilligerswerk bij de rechtswinkel in Utrecht. Door mensen, die minder mogelijkheden hebben om juridisch advies in te winnen, juridisch te adviseren besefte ik dat ik met een relatief kleine inspanning een relatief groot verschil kon maken voor hen.

2008-heden: Verschillende vakken tijdens mijn studie, zoals Comparative Human Rights, hebben mij het inzicht gegeven dat het niet overal vanzelfsprekend is om je rechten te kunnen opeisen. Zo heb je als vrouw officieel gelijke rechten als de man, maar betekent dit niet persé dat het ook in alle landen gehonoreerd wordt. Ook het recht op onderwijs kan, door omstandigheden, niet in alle landen gerealiseerd worden.

 • Studietips die ik zou willen delen
  Probeer je naast je studie te ontwikkelen op zoveel mogelijk verschillende gebieden, zodat je vanuit verschillende perspectieven naar de wereld kunt kijken. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van keuzevakken bij verschillende faculteiten. Probeer uit je comfortzone te komen en open te staan voor meningen die jij niet persé deelt.

Ontspanning

 • Cultuur en sport ervaring tot nu toe
  Mijn moeder is Turks, dus ik ben opgegroeid met twee verschillende culturen. Ik heb het gevoel dat ik daardoor meer open sta voor andere visies.

2006: Deelname aan Army Cadet Exchange program. Dit was een uitwisselingsprogramma van het ministerie van defensie naar de Verenigde Staten. Vooral het bezoek aan de Verenigde Naties maakte mij bewust van de moeilijke situaties in de wereld.

2008: Presentatrice Amersfoort 750 jaar. Er werden culturele, culinaire, en sportieve activiteiten georganiseerd om de stadsrechten van Amersfoort te vieren.

Op sportief vlak heb ik vroeger 8 jaar lang enthousiast gehockeyd. Tegenwoordig ben ik wekelijks aan het buikdansen.

 • Cultuurtips die ik zou willen delen
  Probeer open te staan voor andere culturen. Je kan veel van elkaar leren door je best te doen de ander beter te begrijpen. Deze ervaring krijg je niet alleen door naar de andere kant van de wereld te reizen. Kijk om je heen en je zult zien dat er dagelijks veel gelegenheden zijn om te oefenen.

Werk

 • Werkervaring tot nu toe
  2008 - heden: Administratief medewerkster Class Action Recovery Services. Ik bereid de maandberichten voor over te starten class actions in de Verenigde Staten.

2008 – 2010: privé-chauffeur

  -   Duurzame werktips die ik zou willen delen

Probeer met het openbaar vervoer naar je werk te gaan of de fiets te pakken in plaats van met de auto te gaan.

Vakantie

 • Reiservaring tot nu toe
  Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, België, en 4 maanden alleen rondgetrokken door Californië, Hawaï, en Turkije.

 • Reistips die ik zou willen delen
  Probeer niet te veel vast te houden aan je reisprogramma. Door flexibel te zijn kan je onderweg de meest verrassende dingen meemaken.

Internationale Samenwerking

 • Internationale samenwerking ervaring tot nu toe
  2006: Deelname aan European Youth Parliament. Tijdens de internationale sessie in Parijs heb ik met een groep van ±16 mensen, allemaal uit verschillende landen, een resolutie geschreven en daarna verdedigd.

2006: Deelname aan Army Cadet Exchange program. Aan het uitwisselingsprogramma deden mensen uit verschillende landen mee. Wij kregen daar opdrachten die we met elkaar moesten uitvoeren.

 • Internationale samenwerking tips die ik zou willen delen
  Als je gaat samenwerken met mensen uit andere culturen zul je al snel merken dat je over bepaalde onderwerpen verschillende meningen kunt hebben. Denk niet dat je eigen visie de enige juiste visie is. Probeer de visie van de ander beter te begrijpen en af en toe vanuit de andere visie een oplossing te bedenken om de samenwerking beter te laten verlopen. Juist de combinatie van verschillende visies kunnen tot de beste oplossingen leiden.
Follow the author: Sibel Bastian
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Sibel Bastian
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
 • Public
 • WorldSupporters only
 • JoHo members
 • Private
Statistics
[totalcount]