Voorbereiden op vertrek naar Brazilie

Op zaterdag 22 maart 2014 heb ik de Vrijwilligerswerk, Worldsupporter workshop en Milleniumdoen training gevolgd via JoHo.
Dat helpt mij om meer meer uit mijn reis te halen, veilig en gezond weer thuis te komen en niet voor meer verrassingen te komen staan dan me lief is.

Vrijwilligerswerk trainingen
Bestond uit de onderdelen Fondsenwerving (hoe kom je aan voldoende geld voor jouw avontuur, project of reis), Cultuur (o.a. cultuurschok en lokale gewoontes), Communicatie (o.a. omgang met ‘locals’ van projectleiders tot docenten), Aanpassing (flexibiliteit, oplossend vermogen, inzichtelijke gedragsverandering) en Doorzettingsvermogen (onbeantwoorde verwachtingspatronen, plotselinge tegenvallers, omgaan met fysieke beproevingen).
Vorm: Interactieve aanpak met uitwisseling van input tussen trainers en deelnemers en tussen deelnemers onderling.

Worldsupporter workshop
Richtte zich op het promoten en faciliteren van mondiaal burgerschap, ofwel: hoe zorg jij ervoor dat jij en je omgeving de wereld een warmer hart toedragen? Hiervoor zijn Worldsupporter tools in het leven geroepen die door een ieder kunnen worden ingezet: Het Worldsupporter CV, het Worldsupporter online magazine, de Reiskringloopwinkel en de World School Bank. De presentatie gaat over de wijze waarop jij deze tools kunt inzetten.
Vorm: Presentatie

Milleniumdoen training
De Milleniumdoen Training was een programma waar JoHo Wereldsupporters aan deel kunnen nemen die aanspraak willen maken op een subsidie voor hun stage of vrijwilligerswerk in het buitenland. Gedurende de training vorm je je beeld over hoe jij jouw ervaringen kunt delen en daarmee anderen kunt inspireren, voor, tijdens en na je buitenland ervaring. Je word je bewust van je eigen rol binnen internationale samenwerking en geprikkeld om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Aan bod komen o.a. het leren omgaan met ‘Doe je Milleniumding’
Vorm: presentatie, actieve training & persoonlijke aandacht
Extra’s: Een onderdeel van de training en begeleiding is dat MillenniumDoeners die reeds in het buitenland geweest zijn actief betrokken blijven bij het informeren van nieuwe MillenniumDoeners. De nieuwe MillenniumDoeners worden voorzien van informatie en persoonlijke tips en geholpen met het opstellen van een kort persoonlijk plan van aanpak. Met het plan van aanpak wordt de training afgesloten.
Lees meer over de trainingen

Image
Follow the author: Marene Wellink
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]