En nu andersom, Joy naar Nederland

Vorige week had ik weer een reünie met m'n (helaas halve) Malawi-groep en de tweede Wereldsupporter toelage is inmiddels binnen. En ik weet al precies wat ik met een deel hiervan ga doen.
Joy, één van mijn geweldige lokale expeditieleiders, is van plan dit jaar september naar Nederland te komen. Hij heeft het hele jaar door contact met Nederlanders omdat hij werkt voor Worldmapping en Be More en het is wel tijd voor hem om eens te ontdekken waar wij nu eigenlijk vandaan komen (wat uiteraard een ontzettende cultuurshock voor hem zal worden). Voor ons is een vliegticket al flink prijzig maar voor een Malawiaan is dit natuurlijk al helemaal onbetaalbaar. Daarom heeft mijn groep, en natuurlijk ook heel veel anderen, besloten om hem hierbij te helpen. Joy heeft ons zoveel geleerd en geïnspireerd, hier verdient hij absoluut iets voor terug. Ook is er al het idee ontstaan om hem misschien op middelbare scholen in Nederland langs te laten gaan, zodat Joy en de leerlingen nog meer van elkaar kunnen leren en hij kan vertellen over de situatie in zijn land.
We hebben met de groep besloten dat ieder voor zich een bijdrage levert. Ik ben blij dat ik een donatie kan doen om ervoor te zorgen dat hij ons land een keer met eigen ogen kan zien. (En natuurlijk ook zodat wij hem weer even kunnen zien, want iedereen mist Malawi, Joy en zijn geweldige verhalen)

Liefs, Marieke

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of onbegrensde-dromen
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.