Mijn worldsupporter song: Wild World van Mr Big

Ik heb behoorlijk lang moeten nadenken voordat ik wist welke song voor mij dé wereldsupporter song is. Misschien zullen jullie je ook wel verbazen waarom deze 'ouwe gouwe' voor mij de song is. Tijdens mijn vrijwilligerswerk in Nepal, maakte ik 's avonds met andere vrijwilligers ook uitstapjes naar de kleine cafeetjes in de buurt van waar we verbleven. Op een avond speelde de eigenaar van het café met zijn gitaar dit nummer en behalve dat hij dit met een dijk van een stem deed en prachtig gitaar speelde, gaf het me echt goed gevoel. Nu zul je denken hoezo een goed gevoel? Het gaf precies weer hoe positief ik erop terug kon kijken dat ik de beslissing genomen had dat ik uit het vertrouwde Utrecht de 'wilde wereld' op ging zoeken om daar vrijwilligerswerk te gaan doen. Ondanks dat ik door voorzichtige mensen gewaarschuwd werd voorzichtig te doen (take good care) en op te passen voor slechte mensen (there's a lot of bad and beware), heeft mijn verblijf in Nepal me zoveel gebracht en kreeg ik het idee dat ik juist iets kon betekenen in de slechte leefsituatie van anderen. Ik denk dat iedereen een keer de 'wilde wereld' op moet zoeken en het 'slechte' juist moet opzoeken om het te verbeteren als wereldsupporter/vrijwilliger. En dat je je dus ook vooral niet moet laten tegenhouden door mensen die je waarschuwen voor gevaarlijke omstandigheden. Zolang je zelf geen onnodige risico's neemt en je goed verdiept in de omgeving waar je heen gaat, zul je niet zomaar gevaar lopen.

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Dankjewel, Cecile!

Dankjewel, Cecile!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
media_not_available.png
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2