De eerste indruk

De eerste dagen op de Filipijnen zitten erop. Het waren drukke, volgeplande dagen vol met nieuwe indrukken. Donderdag begon met een training over de Filipijnse cultuur gevolgd door een Filipijnse lunch van rijst, groente en vlees en 's middags een markttour. Tijdens de training werd er vooral ingegaan op dingen waar je op moet letten tijdens het verblijf in de Filipijnen. Zo is het hier normaal om, wanneer je een huis binnen stapt, je schoenen bij de voordeur uit te doen zodat je geen vuil mee naar binnen neemt. Ook is het hier vaker dan in Nederland gepast om een lange broek en shirt met mouwen te dragen. Allemaal dingen waar je prima rekening mee kunt houden zolang je het maar weet.

De markttour is een van de tours die wordt aangeboden door Smokey Tours dus in dat opzicht was ik extra benieuwd naar deze tour. Zoals gebruikelijk bij Smokey Tours was de gids een Filipijnse uit de wijk Tondo, de wijk waar de opbrengsten van de Smokey Mountain Tour heen gaan. Zij is een goede gids die veel weet over het leven in de Filipijnen en is ook enthousiast om dit met toeristen te delen. Door de markttour kregen wij een iets beter beeld van Manila en daarbij ook van het openbaar vervoer in de stad. Door een gebrek aan straatnamen, een niet altijd duidelijke bestemming op de jeepneys en de chaos in het verkeer is het best een uitdaging om op de juiste plek aan te komen. Maar oefening baart kunst dus ik blijf het gewoon proberen.

Afgelopen dagen ben ik ook langs geweest bij het project BYSMP, een opvanghuis in Tondo. Ooit begonnen als keuken waar arme kinderen terecht konden voor eten en nu uitgegroeid tot een opvangplek waar verwaarloosde kinderen terecht kunnen voor eten, onderwijs en medische zorg. Tondo is een van de armste wijken in de Filipijnen en het verschil met metro-Manila is ook gelijk duidelijk. Veel afval op straat en kleinere, zelfgebouwde huizen. En waarschijnlijk is dit nog het beste gedeelte van de stad want het gebied Smokey Mountain staat bekend als sloppenwijk en wordt ook door de inwoners van Tondo zo gezien. Momenteel laat ik alles nog even over me heen komen en vanaf morgen ga ik mijn best doen om zoveel mogelijk voor deze mensen te kunnen betekenen.

Follow the author: Manon89
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Manon89
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]