Tijd voor wat updates!

Ik heb een aantal dingen te vertellen, en om nou van alles een aparte blog te gaan maken vond ik een beetje te veel van het goede, dus besloot ik om alles maar in één blog te gooien. (Sorry voor deze lange zin, ik hoop dat het toch goed te lezen valt.)

Laten we maar beginnen met het eerste. Afgelopen zaterdag (11 januari) was er weer een infodag van Worldmapping! En natuurlijk was ik er weer bij samen met mijn reisgenoot en mede wereldsupporter, Jorrick. Er hadden zich maar 2 mensen aangemeld, wat een beetje een treurige opkomst was, maar gelukkig kwamen er uiteindelijk toch nog 4 jongeren! Sorry dat ik het steeds weer zeg, maar het blijft mooi om zulke enthousiaste jongeren te zien.

Dan het tweede: fairtrade producten. Ik verveelde me laatst en ging in de keuken kijken of er wat te eten was. Toen werd ik een beetje afgeleid door de verpakking van alle producten in plaats van de inhoud. Het viel mij namelijk op dat wij ontzettend veel fairtrade producten hebben! Dat wist ik helemaal niet! Op bijna elke verpakking staat het UTZ logo. Voor degenen die niet weten wat dat betekend, zal ik het even uitleggen. UTZ is een organisatie die boeren in een bepaalde regio opleiden om goed te onderhandelen met de klant over hun producten. Hierdoor leren ze om een goede en eerlijke prijs voor hun producten te vragen. Omdat ze dit in een hele regio doen, heeft de klant geen keus meer om voor een lage prijs te gaan en moeten ze dus wel de wat duurdere prijs aanvaren. Ook dit is een vorm van fairtrade. En zelf vind ik dit een hele goede methode!

En dan nog iets. Ik wilde laatst een bepaalde foto laten zien aan een vriendin die tijdens mijn reis gemaakt is. Ik wist niet precies wanneer hij gemaakt was of door wie, dus moest ik alle foto's van iedereen doorzoeken. Wat kreeg ik heimwee. Maar nog iets wat op kwam borrelen: kriebels. Reiskriebels, om wat specifieker te zijn. Nu mijn reis alweer even geleden is, zit ik toch weer na te denken over een volgende reis. En nee, geen reis naar Spanje om te gaan feesten of naar Renesse. Nee, ik wil toch weer vrijwilligerswerk gaan doen. Iets betekenen voor anderen. Op dit moment zou ik het heel graag na mijn examens willen doen. Dan heb ik zo'n 3 maanden vakantie, dus vond ik dat het perfecte moment om ertussenuit te piepen. Dit keer niet met Worldmapping, maar met Be More. Het is allemaal nog maar een idee, maar zeker een idee waarvan ik hoop dat het werkelijkheid wordt!

Follow the author: Jules
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Jules
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]