Racisme...part 2!

Jawel hoor mensen...in korte tijd kan ik een vervolg schrijven op mijn eerste blog. Even kort over de vorige blog: een groep Hollandse jongeren noemden mij een neger...waardoor een aantal vragen bij mij opkwamen. Een maand later, afgelopen zondag, ben ik weer weer in een situatie betrokken geraakt waar ik mijn vraagtekens bij zet.

Ik sta bij de bushalte te wachten. Ik zag de bus wegrijden en baalde een beetje dat ik hem gemist had. Na een aantal minuten wachten kwam er een tram aan waar een wat ouder Surinaams-Creools stel uit kwam. Ze vroegen mij of de bus bij deze halte langskwam waarop ik netjes heb geantwoord met een lach. Vervolgens raakte ik in gesprek met hun, waar zij op een gegeven moment over Suriname vertelden. Dit leidde tot de volgende van de heer: 'Jonge, wat ben jij van afkomst? Je lijkt op een koelie met rijstenogen!' Waardoor de dame vrij luid van moest lachen. Op dit moment: MIND BLOWN! Uit beleefdheid voor ouderen, toch netjes geantwoord met: 'Ik ben Surinaams-Hindoestaans en Filipijns' met een vrij dodelijke blik. Vervolgens ben ik weggelopen en bij een andere hokje gaan staan.

Ik wist absoluut niet hoe ik hier correct op moest reageren! Aangezien dit ouderen waren kan ik deels begrijpen dat zij dingen anders verwoorden. Maar in 2014...met de recente discussies over nota bene hun huidskleur, zij wel door zouden hebben dat de opmerking nooit had gemogen. Achteraf denk ik dan ook: Had ik aan hun moeten vragen of zij negers waren? Maar ik weet zelf...daar schieten we niks mee op...

Hoe zouden jullie hier handelen? Zouden jullie het anders doen? Ik ga ondertussen maar mijn CV bijvullen met: Neger, koelie en rijstenoog...

Ik beloof dat mijn volgende blog wat relevanter zal zijn aan WorldSupporter! Ik vond dit mooi aansluiten op mijn vorige blog en moest het toch wel even verwerken :P

Follow the author: Rajeb
More contributions of WorldSupporter author: Rajeb
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Pfff, oud zijn is geen excuus

Pfff, oud zijn is geen excuus voor dommigheid.
Ik vind dat je aan iemand best mag vragen wat zijn of haar afkomst is. Dat is niet bedoelt als een belediging, maar gewoon interesse. MAAR.... "Je lijkt op een koelie met rijstenogen"... urgh, waarom zeg je zoiets >.>
Nou ja, laten we maar hopen dat het steeds minder gebeurd in de toekomst.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1