Cry, smile(y) and… dierendag

Hai hai!

Deze week is voorbij gevlogen. De sportlessen gingen heel goed deze week. We hebben wat stretch oefeningen geïntroduceerd die we na de warming up doen. De coach was eerst niet zo overtuigd van het nut, maar is uiteindelijk toch meegegaan met het idee en past ze nu zelf ook toe in zijn lessen. Als warming up doen we wat estafette rondjes waarbij ze obstakels tegen komen waar ze iets moeten doen. Dribbelen met de bal, hoela hoop, jumping jacks and terug door de hoepel bijvoorbeeld. De kinderen vinden dat altijd erg leuk en zijn altijd dol enthousiast als ze winnen.

Verder waren er hier en daar een paar obstakels de we zelf moesten overbruggen. De coach van een andere school had een naaste verloren en wij waren alleen op die school om de kinderen te leiden die de halve dag geen leraar hadden. Dat ging niet helemaal vlekkeloos helaas, maargoed ze hebben in ieder geval nog zo’n twee uur lang het een en ander kunnen doen.

Bij GAPA was het ook een bewogen weekje, drukke kinderen en dingen die niet volgens plan gingen. Maar al met al wisten we er met zijn allen toch een goede week van te maken. Woensdag kregen de kinderen allemaal pruiken als een donatie van een pruikenwinkel ergens verderop. Dat gooide onze hele woensdagmiddag planning in de war, maar het beeld van alle kinderen met pruiken op zorgde voor een leuk tafereel.

Woensdag hebben we met een aantal vrijwilligers in het huis de film Skin gekeken. EEN AANRADER! Wat is die film ontroerend zeg. Het speelt zich af in de tijd van de Apartheid waar een blank echtpaar een donker dochtertje krijgen (dat is genetisch mogelijk). Dit zorgt voor heel veel complicaties in het leven van de ouders maar zeker ook in het leven van het meisje. Het is trouwens een waar gebeurd verhaal, wat heeft zij veel moeten doorstaan zeg. Als je midden in het gebied zit waar de Apartheid altijd nog in de lucht hangt is zo’n film heel intens. Ik vond het een aangrijpend verhaal die mij kippenvel gaf en die me echt raakte.

Donderdag was er weer tijd om te lachen aangezien ik Smiley heb geproefd. Smiley is een lokale delicatesse die je in op de hoek van de straat in een Township kan kopen. Smiley of skaapkop zoals het in het Afrikaans heet, is een schapenhoofd. Een van de gogo’s sneed het hoofd aan voor ons. Het is het hele hoofd alleen zonder vacht. Daarna gaat ie door midden en kun je vrijwel alles eten wat je binnenin tegen komt. Ik heb een stuk tong gegeten en een stuk wang. Eigenlijk nog niet eens zo smerig, alleen de lucht die ervan af komt is minder aantrekkelijk. De gogo’s eten alles wat los en vast zit van het hoofd en maakte er een show van toen ze begonnen aan een oogbal haha.

Vrijdag avond hebben we ons weer begeven op Longstreet en zijn deze keer naar een andere bar gegaan. Beneden was er live muziek en boven was er een dj die draaide. Een zeer geslaagde avond!

Zaterdag was het tijd voor The Green Market, de markt die bekend staat om zijn typisch afrikaanse goederen en een goede plek voor souvenirs. Afdingen is een must, maar daar ben ik niet zo goed in haha. Zoveel te zien daar, dat we een volgende keer terug gaan om echt souvenirs te gaan shoppen.
Zaterdag avond was relaxed omdat we zondag vroeg werden opgepikt. De film Stepbrothers gekeken, die overigens lekker droog en flauw was, even wat anders dan die zware film van woensdag ;)

Goed zondag dus de Penisula tour stond in de planning. Een hele dag een tour naar verschillende plekken. Ook Hout Bay weer, maar deze keer zijn we op een boot gegaan naar een Rocky island met een zeehonden familie die daar een beetje liepen te chillen. Verder stopten we hier en daar ergens voor foto’s. Onze tourlady wist genoeg te vertellen in de periodes dat we in de bus zaten. We nog gestopt bij een stenen ‘ fabriekje’ waar ze door middel van het slijten van grote stenen mooie zachte gladde stenen ontstaan. Ook zijn we naar Boulders beach geweest waar de enige piguins van Afrika leven. Die zijn zo cute, ook deze beesten waren gewoon een beetje aan het chillen en schattig te zijn. Helaas konden we niet zo dichtbij komen (Dus Geraldine van 3 op reis, heb jij ons ff gefopt :P ) maargoed schattig waren ze wel! Verder nog naar Kaap de Goede Hoop geweest. Eigenlijk gaat het alleen maar om dat bordje waar tientallen mensen omheen staan voor een foto. Een foto zonde andere mensen er op is dan bijna niet mogelijk. Daarna naar Cape Point gegaan wat wordt beweerd dat het ’t meest zuiderlijke stukje van Afrika is, maar das niet waar. Alleen voor het idee is het leuk om er heen te gaan. Bij de vuurtoren had je een super mooi uitzicht. Onderweg hebben we o.a. nog flamingo’s gezien, struisvogels, bavianen gezien. Veel dieren, veel zee en veel rotsen/bergen gezien vandaag! Na een tourdag van twaalf uur was het vroeg bedtijd, want maandag begint project weer!

Oja en k heb nu al zin in volgend weekend, die al helemaal vol gepland staat overigens. Wat ik ga doen zeg ik lekker niet, volgend blog een uitgebreid verslag :) hihi..

xoxo Stefanie

Follow the author: Stefanie_Huurnink
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Stefanie_Huurnink
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]